Eskişehir'de vatandaşlar memnun: Yıllardır bekleniyordu...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de vatandaşlar memnun: Yıllardır bekleniyordu...
A
a

14 Haziran Pazartesi günü hizmete açılan Kumlubel-Şehir Hastanesi tramvay hattı hakkında konuşan Kumlubel Mahallesi sakinleri, “Çok güzel oldu. Evimizin önünden tramvaya biniyoruz. Gayet memnunuz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kumlubel-Şehir Hastanesi tramvay hattı 14 Haziran Pazartesi günü hizmete girdi. 10 dakika aralıklarla sefer yapan yeni tramvay hattının, vatandaşların alışması için 19 Haziran tarihine kadar ücretsiz hizmet vereceği açıklandı. Mahallelerine tramvay geldiği için mutlu olduklarını söyleyen Kumlubel sakinleri, “Bu şekilde çok iyi oldu. Ne güzel buradan binip Şehir Hastanesi’ne kadar gidiyorsun. Hoşumuza gitti” diye konuştu.

İzzet Tepekaya
“Vatandaş için iyi oldu. İnşallah kıymetini biliriz. İsteyen istediği gibi binip gidiyor. Bu şekilde çok iyi oldu. Ne güzel buradan binip Şehir Hastanesi’ne kadar gidiyorsun. Dileğim halkımız kıymetini bilsin.”

Osman Gezer
“Çok güzel oldu. Hoşumuza gitti. Çok istiyorduk. Hizmet hizmettir. Her 10 dakikada bir geçiyor. Mahallemize iyi oldu. Değeri kattı. 150 bin liralık evimiz 300 bin lira oldu. Allah razı olsun yapandan.”

Osman Özcan
“Çok memnunuz. Bir haftadadır ücretsiz. Çocuğum da okula gidip geliyor. Önceden uzun mesafe yürüyordu. Şimdi evimizin önünden tramvaya biniyor. Gayet memnunuz. Çok iyi oldu.”

Salih Bozkurt
“Çok iyi oldu. Hastaneye tramvayla gittik. Güzel oldu. Memnunuz. Kaç senedir bekliyorduk. Sonunda oldu. Mahalleye şarttı. Komşular da binmişler. Herkes çok memnun tramvaydan.”

Ali Rıza Aydın
“Mahallemiz için iyi oldu. Sadece yollarımız biraz daraldı. Park yeri sıkıntı olabiliyor. Mahalleye yeniliğin gelmesi iyi olur. Mahallenin önünü açar. Mahallemiz için iyi oldu tramvay ama.”

Abdullah Demir
“Yapılan hizmetler her zaman iyidir. Bu hizmetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Memnunuz. Şahsen tramvay istiyordum. Halk için iyi oldu. Tramvay rahat bir ulaşım aracı.”
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hasan 24 Haziran 2021 20:11

Tesekürler

0 0 Cevap Yaz
Eskişehir 19 Haziran 2021 23:39

Trafik sorunu ara sokakların cukur ve kötü yolları alt yapı sorunu !

0 0 Cevap Yaz
eskişehirli 19 Haziran 2021 10:53

bu yatırımlar şehri geliştirmiyor sadece borçlandırıyor.batıkent ve teknik ünüversite tarafına yönlendirilse idi daha hayırlı olurdu.

1 1 Cevap Yaz
Kamer 26 19 Haziran 2021 10:10

Bu hattı açmak için 2021'i beklemek ne kadar doğruydu peki! Otobüs Terminaline gitmek için 2 saat önce evden çıkıp, 51 numarayı bekleyen de benden başkası değildi. (Taksiye verecek paramız çıkışmadığı için) Şimdi Allah herkese nasip etsin aracımız var, onu çekecek park yeri bulamıyoruz. (Bu tramvay hattında evi olanların araçlarını bizim evlerimizin önlerine park etmesinden dolayı), Trafik keşmekeşi de cabası... Burdaki herkes tramvaysız yaşamaya zaten alışmıştı (eski mahalle sakini olan bizler yani)... Bence hiç gerek yoktu! (Özellikle yapıldıktan 2 sene sonra faaliyete başlamış olması da ayrı bir soru işareti) Umarım hayırlısı olur, saygılar...

2 2 Cevap Yaz
Vatandaş 19 Haziran 2021 09:53

Trafik sorunu ne olacak 20 kişi tasiyacagin diye 100 kişi mağdur

2 3 Cevap Yaz
Serhat 19 Haziran 2021 01:58

Yıllar sonra gelen mutluluk diye haber yapılabilird

0 1 Cevap Yaz
Eses 18 Haziran 2021 23:22

Mevcut raylı sistem ilk yapıldığında ekonomikti ve sistemi çok zorlamıyordu. Ancak nüfus ve buna bağlı olarak lastik tekerlekli araçların artması sonucu, sokak ve caddelerin dar olması da dikkate alınırsa; raylı sistem ve lastik tekerlekli araçların aynı kotta hizmet vermesi çok büyük sıkıntı yaratıyor. Bazı güzergahlarda (İkieylül cd, İsmet İnönü Cd., Üniversite Cd, Yakup Satar Cd, Atatürk Blv- Ali Fuat Güven Cd kavşağı v.s.) raylı sistemin ayaklar üzerinde viyadük şeklinde teşkili zotunlu hale geldi. Belediyemizin yeni hatlardan çok bu düzeltmelere ağırlık vermesi daha doğru olacaktır.

0 2 Cevap Yaz
Necip K 18 Haziran 2021 19:19

Yalnız diğer çoğu hatlardan akşamları kaçak binen binene o ne olacak ?

1 9 Cevap Yaz
Tomsuk 18 Haziran 2021 18:16

Bide Eskişehir trafiğini icin sorarmisiniz neler deniyor???

3 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi