Eskişehir’de vatandaşın kafasında “zam” karmaşası!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de vatandaşın kafasında “zam” karmaşası!
A
a

Milyonlarca asgari ücretlinin gözü kulağı Temmuz ayına çevrilmiş durumda. Zira peş peşe yapılan müjde niteliğinde açıklamalar beklentiyi daha da artırdı. Eskişehirliler ise asgari ücretle ilgili beklentilerini açıkladı.

Sütiş Eskişehir
Asgari ücrette ara zam beklentisi devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız’ sözleri ve ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ‘Enflasyona karşı çalışanları korumak bizim vazifemiz. Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi Türkiye gerçekleştirecek durumdadır” ifadelerini kullanması beklentiyi artırdı. Eskişehirliler ise asgari ücret ile ilgili ek zam beklentilerini açıkladı. Vatandaş asgari ücrete zam gelmesini istiyor fakat her şey yine zamlanır diyerek endişelerini dile getiriyor.

ZAM GELMESİN
Timur Yücel, “Asgari ücrete zam gelmesin. Çünkü zam geldiği zaman her şeye yine zam gelecek. Hiçbir şeye zam gelmesin asgari ücrete de zam gelmesin.”

HER ŞEYE ZAM GELECEK
Hayati Akgüneş, “Ben de kendim işveren olduğum halde asgari ücret şu an 6 bin liradan aşağıya olmaması gerekiyor. Ama asgari ücrete zam gelirse mutlaka her şeye yine zam gelecek. Vermeden alıyor zaten.”

FAYDASI OLMAYACAK
Hasan Uzuner, “Asgari ücretin çok artması ekonomik anlamda kimsenin düzelmesine yaramıyor. Onun peşinden hemen gelen zamlarla beraber zaten verdiklerinin çoğunu geri alıyorlar. Şimdi bakıyorsunuz 4 bin 250 lira insanların geçinmesi için çok zor. Ev kiraları aldı başını gidiyor. Bence devletin en başta temel gıda ve ev gibi bu tarz işlere bir an önce el atması lazım. Yoksa verdiği zamların hiçbir zaman hiçbir şeye faydası olmayacak.”

YÜZDE 100 OLMALI
Murat Er, “Kesinlikle gelmeli ama, geleceğini tahmin etmiyorum. Gelirse de şu an da enflasyona baktığınızda yüzde 100’ün üzerinde bir zam gelmeli.”

8-10 BİN BEKLİYORUZ
Zöhre Er, “Bence de yüzde 100’ün üzerinde gelmeli, olacaksa böyle bekliyoruz. Asgari ücret 8-10 bin civarında olması gerekir.”

BİR AN ÖNCE İYİLEŞTİRİLMELİ
Serkan Sarıtaş, “Ülkede yaşanan fiyat artışlarına baktığımız zaman nereden baksan yüzde 50-100 arasında gelmesi gerekiyor. Sürekli her şeye zam geliyor. Şu an da zamların ne zaman duracağı da bilinmiyor. Bir an önce maaşların iyileştirilmesi gerekir.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Selo 18 Haziran 2022 08:08

Prim aldım 4kg 55₺ ama 72₺ de satan bar… birilerinin gözü doymadan…

0 1 Cevap Yaz
Mustafa kelebek 17 Haziran 2022 22:51

Vaybe daha hala kafalar karışık sa ne mutlu

0 1 Cevap Yaz
Vatandaş 17 Haziran 2022 21:49

Kimse umutsuz olmasın devletimiz sayın cumhurbaşkanımız görevinin başında. Bi çok ülke batıyor biz aksine zorluklar olsa bile yükseliyoruz inşallah.

4 0 Cevap Yaz
Çiftelerli 17 Haziran 2022 12:54

Türkiye Cumhuriyet i böyle bir enflasyon yaşamadı

5 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi