Eskişehir’de vatandaşı isyan ettiren olay! İki gündür taşıyor...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de vatandaşı isyan ettiren olay! İki gündür taşıyor...
A
a

Eskişehir’de şiddetli yağmur sonrasında bir bölgede kanalizasyon şebekesi taşınca, pis koku ve suyla birlikte yayılan atıklar çevredeki vatandaşları mağdur etti.

Sütiş Eskişehir
Akçağlan Mahallesi Cumhuriyet Bulvar ve Vatan Caddesinin kesişimde bulunan rögardan, yoğun yağış sonrası kanalizasyon atıkları taşmaya başladı. Pis sular, kısa sürede caddeye yayılırken etrafı kötü koku sardı. Yolun kenarındaki rögar kapağından çıkan sular kaldırımı ve yaya geçidini kaplayınca vatandaşlar bölgeden geçmekte zorluk yaşadı.

“İki günden beri böyle taşıyor”
Etrafa yayılan pis suyun sağlık açısından oldukça zararlı olduğunu dile getiren vatandaşlar, durumdan şikâyetçi olduklarını söyledi. Olayın yaşandığı bölgeye yakın bir çevrede yaşadığını belirten Kadir Dönmez, kanalizasyonun ilk kez taşmadığını anlattı. Altyapının yetersiz olduğu için her yağmurda bu taşkının yaşandığını söyleyen Dönmez, “Burayı sabahtan gördüm, aşırı yağış ve bakımsızlıktan dolayı taştı, bakım yok. İki günden beri böyle taşıyor. Altyapı olmadığı için böyle. Yukarıya evler yapılınca kanalizasyon taşımıyor bu kadar suyu. Altyapı yetersiz olduğu için bu halde. Bence altyapı çalışması yapılması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi de Odunpazarı Belediyesi de çalışmıyor” dedi.

“Burası şehrin göbeği sayılır”
Kızı ve torunlarıyla birlikte bebek arabasıyla pis suların kapladığı yaya geçidinden geçmeye çalışan Emine Telkan da, yaşadıklarını anlattı. Kanalizasyondan yayılan suların temiz olmadığını söyleyen Telkan, “Şikâyetçiyiz, böyle olur mu? Hemen gelip müdahale edilmesi gerekiyor. Neden olduğunu bilmiyorum, belediyeye sormak lazım, Onların ilgilenmesi gerekiyor. Burası şehrin göbeği sayılır. Yaya geçidinden geçemedik başka yerden geçtik. Çocuk arabasıyla lağım suyunun içinden geçtik, hijyenik değil. Biz de ayakkabımızla suyun içinden geçtik, bu ayakkabılarla eve gideceğiz” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Fd 21 Haziran 2022 17:05

Avrupa sehri

1 0 Cevap Yaz
Eses 21 Haziran 2022 16:14

Kanalizasyon bacaları yağmursuyu taşımak için projelendirilmezler. Yağmursuyunu illegal olarak kanalizasyon hattına bağlayanlar için Eski’nin acilen tespit yapıp gerekli cezaları uygulaması gerekmektedir. Problem büyük ihtimalle Karapınar Bölgesinden hatta evsel yağmursuyunun (çatılardan ve bahçelerden) bağlanması sonucu oluşmuştur. Bu durum aynı zamanda arıtma tesisine de temiz suyun ulaşması, kapasitenin üzerinde su gelmesi ve arıtmada bulunan bakteri popülasyonunu (oranını) da olumsuz etkileyecektir.

0 1 Cevap Yaz
Mahmut Öztaş 21 Haziran 2022 16:01

İnsan yaşadığı bölgeden bu kadar soyutlanırsa, ben bilmem belediye bilir der böyle işte. Peki sen isyan edene kadar zahmet edip, bu problemden yetkililere bahsettin mi? Hayır... Ondan sonra ben bilmem belediye bilir. Ülke olarak ortak problemimiz bu zaten. Bananecilik ve umursamazlık yedi bitirdi memleketi

0 1 Cevap Yaz
Bölge sakini 21 Haziran 2022 15:40

Ne olacak? İnsanlar tuvaletlere peçete, ped vb kağıt, hijyen ürünlerini atarsa kanallar tabi tıkanır. Konu ile ilgili ESKİ kurumunu aramış ve süreci takip eden bir vatandaş olarak söylüyorum; Ekipler dünden beri bu bölgede çalışıyor, bu problemi giderebilmek için. Bu problem elbette aşılır, yeter ki belediye çalışmıyor diye iddaa etmeden önce herkes yaşadığı çevreye duyarlı olup gereken kurumlara şikayetini yapsın. Hariçten gazel okumak kolay nasılsa, arayın belediyeyi ilgilensin. Çok zor değil yani bi telefon kadar, bir tık kadar kolay yapın şikayetinizi

0 1 Cevap Yaz
Osman 21 Haziran 2022 15:36

Haber eksik yapilmis. Bu kinudaki ESKI nin cevabi netedeď

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi