Eskişehir'de vatandaşa kötü haber! Zam geliyor...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de vatandaşa kötü haber! Zam geliyor...
A
a

Eskişehir'de vatandaşı üzecek zam haberi geldi! 1 Ekim'den itibaren fiyatlar değişecek...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir son dakika haberi: Eskişehir'de vatandaşı üzecek zam haberi geldi! 1 Ekim'den itibaren fiyatlar değişecek...
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında kent merkezinden ilçelere başlatılan ve vatandaşların ilgi gösterdiği otobüs seferlerinde Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla fiyat değişikliğine gidiliyor. 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacak ve kent merkezine bağlı kırsal mahalleleri de kapsayan değişiklik kapsamında bilet fiyatları mesafeye göre mevcut fiyatların 2, 3 veya 4 katı olacak.

Eskişehir halkını üzecek zam haberi
26 farklı güzergahta ilçeler ve kırsal mahallelere vatandaşların ulaşımını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 1 Ekim tarihi itibariyle bu hatlarda fiyat değişikliğine gidiyor. Uzak mesafeler, yakıt, bakım ve işletim giderlerinin artması sebebiyle Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’nin aldığı karar ile fiyatların uzaklığa göre belirlendiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Toplu taşıma sistemimizde otobüslerimizde yaklaşık 150 kilometre uzağa vatandaşlarımızın ulaşımı sağlıyoruz. 2017 yılında ilçe merkezlerine başlattığımız uygulamayı 3 yıldır kesintisiz bir şekilde sürdürmeye çalıştık. Ancak artan yakıt maliyeti, kur sistemine bağlı araçların yedek parçalarındaki fahiş artış, işletim giderleri ve şehir merkezindeki toplu taşıma ücretleri ile ilçeler arasındaki ücret dengesizliğini düşündüğümüzde bu düzenlemeyi yapmak zorundaydık. Konunun daha detaylı incelenebilmesi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ulaştırma Ana Bilim Dalı Başkanlığı’nın hazırladığı rapor doğrultusunda üç farklı tarife belirlendi. 1 Ekim’den itibaren geçerli olacak yeni düzenleme ile T2, T3 ve T4 tarife tipini kapsayan 26 ayrı hatta fiyatlar Esbilet veya Eskart’ın 2, 3 ve 4 katı olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımız araçların tarife bilgilerini otobüslerin ön camlarında ve kart basarken validatörler üzerinde görebilecekler” diyerek vatandaşlarımız hatların detaylı ücret tarifelerine www.eskisehir.bel.tr üzerinden ulaşabileceğini ifade ettiler.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Neco 26 Eylül 2020 11:14

Başlık yanlış, zam değil "Yolculuk Mesafesinde Tek Bilet Adaletsizliği Giderildi" olmalıydı.

1 6 Cevap Yaz
Korona işsizi 25 Eylül 2020 21:38

Ve de yaşlılara sunulan bedava ulaşım hizmeti de korona süresince yasaklanmalı. Bedava ulaşım hakkım yanmasın diye millet gereksiz yere oraya buraya gidiyor. Tıpkı ramazanda bedava iftar yemeğini hiç doymayacakmış gibi üst üste dizip, yiyemeyip çöpe atan adamlardaki mantık bu.

0 4 Cevap Yaz
İyi olmuş 25 Eylül 2020 16:47

Bir bilet parasına( yerine göre 2.5 yada 3.5 tl) ilçeye gidip geliyordu vatandaş.Dolar 7.5tl, Euro bile 9 tlyi görmüşken, herşeye zam üstüne zam gelirken nerde bu bolluk ? Nerde bu bereket ? Belediye yine tarife yapmış, ne demiş bir biletin 2 veya 3 veya 4 katına yani 5, 7.5 ve 10 tl insaflı davranmış. İlçe firma ve taşımacılarına kalsa 12 tlden aşağı olmazdı

12 11 Cevap Yaz
İyide 25 Eylül 2020 16:35

Madem ilçeler icin gittiğin kadar öde sistemi gelecek, niye bunu şehir içi ulaşım için düşünmüyor ukome ? Bu sadece Yılmaz hocanın olur veya olmaz demesiyle olmuyor. Sapla samanı karıştırmayalım, bunu ukome belirleyebiliyorsa şehir içinede aynı uygulamayı isteriz. Bi komisyon kararına bakar yani. Demek ki isteyince oluyormuş değil mi ? Odunpazarı duraklarından binip aşağı söğütönüne giden vatandaşta otobüse aynı parayı ödüyor, Odunpazarından gaffar okkan caddesine giden vatandaşta otobüse aynı parayı ödüyor. Aynı tarifeden şehir içinede isteriz...

1 15 Cevap Yaz
Buraya kadar 25 Eylül 2020 16:27

Yani dile kolay, üç yıldır mevcut bilet fiyatına ilçelere yolcu taşıyan belediyeyi tebrik etmek lazım. Fakat ilçelere yapılan sefer sayısı yanılmıyorsam sabah ve akşam olmak üzere iki defaydı. Uygulama ilk başladığında ilçelere taşıma yapan özel kooperatif ve firmalar uygulamaya isyan etmişti. Şimdi hangi firma ayakta kalmayı başardı bilmem ama belediye ile tekrar rekabet hali olacağı kesin. Yani bu firmalarda belediye gibi çok çok ucuza taşımıyordu vatandaşları ama şimdi fiyatlar tarifeye göre belirlenecekse sefer saatleri günde en az 4 kere olmalı ki, bir yerden kazandım derken bir yerden kaybetmesin belediye

3 5 Cevap Yaz
Hacı 25 Eylül 2020 16:18

Biz bir bilet parasıyla çarşıdan Uluöndere gidiyoruz, başkaları Odunpazarından Günyüzüne 140 km. gidiyordu, adalet mi bu, iyi olmuş bu uygulama.

2 16 Cevap Yaz
H.Hüseyin 25 Eylül 2020 16:15

bu fiyatlar ilk başta kademeli olacaktı. doğrusu buydu. Bir Günyüzülü olarak bunu normal karşılardık . ama o dönemde seçim yakın olduğu için popülist yaklaşımla tek bilet kullanıldı . şu an ise normale dönüldü. yanlış başta yapıldı.

3 8 Cevap Yaz
Sıddık 25 Eylül 2020 16:05

Baştan beri böyle olmalı idi zaten.

0 16 Cevap Yaz
Nurullah 25 Eylül 2020 15:46

gözün aydın eskişehir

7 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi