Eskişehir'de vatandaşa esnaftan uyarı: Daha da pahalanacak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de vatandaşa esnaftan uyarı: Daha da pahalanacak!
A
a

Turşuluk kornişon mevsimi gelmesiyle tezgâhlarda yerini alırken esnaf, vatandaşlara turşuyu hazır almak yerine evde kurmaları için seslendi.

Sütiş Eskişehir
Turşuluk kornişon mevsimi gelmesiyle tezgâhlarda yerini alırken esnaf, vatandaşlara turşuyu hazır almak yerine evde kurmaları için seslendi.
Pandemi döneminde bağışıklık sistemini güçlendirdiği düşüncesiyle fazlaca tüketilen turşunun kurma mevsimi geldi. Türk sofralarında özellikle kış aylarında vazgeçilmez yeri olan turşuluk kornişon, pazar tezgâhlarında yerini aldı. Esnaflar, vatandaşları ilerleyen zamanlarda artacak olan fiyatlar konusunda uyardı.

“Fiyatlar ilerleyen vakitlerde pahalanacak”
Eskişehir’de pazar esnaflığı yapan Musa Bozkuş, turşuluk kornişonun bu hafta itibariyle pazarlarda yerini aldığını belirtti. Vatandaşlara ‘hazıra alışma, turşunu kur’ diyerek seslenen Bozkuş, “Turşuluk kornişonlar Uşak’tan geliyor. Fiyatları boyutuna göre değişiyor, işçiliği en fazla olan küçük boyutlular daha pahalı oluyor. Korona virüs patladığında vatandaşlar stokları bitirmişti. Turşu şifadır, pandemi döneminde bağışıklığı arttırdığı için çok tercih edildi. Çok faydaları var. Şimdi de bu hafta pazara giriş yaptı. Havalar soğudukça talep artsa da iklimden dolayı üretim düşer. Şimdiden almaları vatandaşlar için daha kârlı olur çünkü ilerleyen vakitlerde daha da pahalanacak” dedi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi