Eskişehir'de vatandaş tepkili: İndirim yok, fiyatlar daha pahalı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de vatandaş tepkili: İndirim yok, fiyatlar daha pahalı!
A
a

Tarım Kredi Kooperatifleri mağazalarında bazı gıda ürünlerinde geçtiğimiz günlerde başlayan indirim Eskişehirlilerin de beklentisini karşılamadı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Marketlerde aradığı indirimi bulamayan Eskişehirliler “Hani indirim vardı? Hiç indirim yok! Hiçbir fiyatta kıpırdama yok! 1 lira, 50 kuruş başka da bir kıpırdama yok! Hiç olmadı reklam vermesinler. Haberlerde her yerde reklam etmesinler” tepkisini gösterdi. Eskişehir’de Tarım Kredi Kooperatifleri’ndeki çelişkili fiyatlara dikkat çeken başka bir yurttaş ise, “3 gündür geziyorum burası en pahalısı! Fiyatlarda bir iki kalem oynamış, geri kalanda yok! Mesela yakında başka bir market var. Şeker buradan daha ucuz. Çay buradan daha ucuz. Fiyatlar çok çelişkili. Milletin beklentisini karşılamadı” dedi.

Tarım kredi marketlerinde vatandaşı dinleyen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de, “Yapılması gereken talimatla fiyat düşürmek değil. Ekonomide gerçek anlamda enflasyonu düşürecek politikaların uygulanması lazım. Yapılması gereken Anadolu’daki çiftçimizi, besicimizi, üreticiyi desteklemek! Çiftçinin mazotunda, gübresinde, elektriğinde, besicinin yeminde destek sağlamak” dedi.

ARADIĞI İNDİRİMİ BULAMAYAN İSYAN ETTİ
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer geçtiğimiz günlerde Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde başlayan indirimin ardından şehrin farkı noktalarındaki Tarım Kredi marketlerini ziyaret etti. Çakırözer, market ziyaretlerinde alışverişe çıkan vatandaşları dinledi. Vatandaşlar indirimin beklentiyi karşılamadığını söylerken, “Fiyatlarda kıpırdama yok!” dedi.

Tarım Kredi marketine alışverişe gelen bir vatandaş, fiyatlardaki pahalılıktan dert yanarken,  “1 kilo pirinçten 6 bardak çıkıyor. İki kere pişirebilirsin. 4 kişilik bir aile, kime yetecek! Hani indirim vardı? Hiç indirim yok! Hiçbir fiyatta kıpırdama yok! 1 lira, 50 kuruş başka da bir kıpırdama yok! Hiç olmadı reklam vermesinler! Haberlerde her yerde reklam etmesinler” dedi. Alışverişe çıkan vatandaş tarım kredi marketinde şeker bulamamaktan da dert yandı.

“3 GÜNDÜR GEZİYORUM EN PAHALI BURASI!”
Tarım Kredi Marketine alışveriş yapmak için gelen başka bir yurttaş ise, “Buranın tıklım tıklım olması lazım, müşteri yok. Niye? Öbür tarafta daha ucuz. Bir iki kalem oynamış, geri kalanda yok! 3 gündür geziyorum burası en pahalısı! Şurada başka bir market var. Şeker buradan daha ucuz. Çay buradan daha ucuz. Burada normal indirim olmuş olsa alamazsın! İzmit’ten benim kızım yazdı kaç gündür markete giremiyoruz diyor! Tarım Kredi Marketi’ne. Orada indirim bayağı varmış. Ama Eskişehir’de olmadı. Milletin beklentisini karşılamadı! Normal bir çamaşır deterjanını başkası düşük bir fiyattan satabiliyorsa senin de satabilmen lazım! Fiyatlar çok çelişkili. Milletin beklentisini karşılamadı” dedi.

“FİYATLARI DÜŞÜRMEK İÇİN ÇİFTÇİYE DESTEK VERİN”
Eskişehir’deki tarım kredi marketlerinde vatandaşı dinleyen CHP’li Utku Çakırözer ise, ziyaretleri sonrasında şu değerlendirmeyi yaptı:
“Eskişehir’de mağazaların bir bölümünü gezdik. Vatandaşımızın söylediği aynı. Söylenen büyük indirim diye bir şey yok! İndirim denen şey dışarıdan daha ucuz değil. Sarı etiketlerde dahi bazıları dışarıdan daha pahalı. İnmiş olanlar da çok cüzi 1 lira, 1,5 lira gibi fiyatlar. Bu şekilde fiyatların düşmesi, bu şekilde enflasyonla mücadele, vatandaşa ucuz gıda ulaştırmak mümkün değil. Burada yapılan aslında bakarsanız halkı aldatmaktan başka bir şey değil!”

Talimatla fiyatların düşürülemeyeceğini söyleyen Çakırözer, ekonomide gerçek anlamda enflasyonu düşürecek politikaların uygulanması gerektiğine dikkat çekerek, “ Bu politikalar uygulanmadan talimatla, ‘ben indiriyorum’ demekle fiyatlar inmiyor. Gerçek anlamda fiyatların düşmesi için ette, sütte, yağda, unda fiyatların düşmesi için devletin üreticilere destek vermesi lazım. Burada yapacağı indirimlerin daha yüksek olması için, gerçek anlamda vatandaşın ucuz gıdaya erişmesi için üretim yapan Anadolu çiftçisine destek verilmesi lazım! Neyine destek verilmesi lazım? Mazotuna, elektriğine, yemine, gübresine! Çiftçiye, besiciye, üreticiye gerçek destekleme yapılmadığı sürece burada fiyatların düşmesi mümkün değil!” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Recai 21 Ağustos 2022 16:27

Ben indirim goremedim

4 2 Cevap Yaz
Arpalık A.Ş 20 Ağustos 2022 16:54

Tarım Kredi marketleri, hiç bir zaman ucuz olmadı ki, ucuz satacaz diye bir dertleri yok. Bir şubesinde en az 7 kişi çalışır. Rakipleri olan üç harfli mağazalar zinciri bu işi 3 bilemedin 4 elemanla götürür. Üç harfli diğer mağazaların çok deyip tutmadığı 40 bin tl dükkan kirasına bunlar 50 bin verelim biz tutalım derler. Koymaz, çünkü para kendilerinin değil çiftçilerin katkıları sağolsun. Müfettiş ve bölge müdürlerinin bol sıfırlı kaymak maaşlarıda cabası tabi. Koskoca Ziraat bankasını içerisinden çıkaran, Cumhuriyetin göz bebeği, Tarım Kredi Kooperatifinin içler acısı hali budur. Varın gerisini siz düşünün. Malum partinin arpalığına dönüşen bir kurumdur burası

7 13 Cevap Yaz
Fatih taştan 20 Ağustos 2022 16:39

Bi anlamadınız gitti kardeşim, indirim size değil zaten. Bulgar, gürcü, yunan vatandaşlarına yarıyor. O ülkelerin halkı sebepleniyor. Mesela 1 bulgar levası 10 türk lirası. Beş kilo sıvı yağ 190, 200tl gibi bir rakam. Bulgar vatandaşı geliyor sınırdan elini kolunu sallaya sallaya( biz gitsek bulgara bir ton evrak vize vs. uğraşacaz) Senin 190, 200tl ye alamadığın sıvı yağı 19, 20 levaya kapatıyor. Daha neleeer neler... Sende burda bir iki liralık indirim peşinde koştur dur!!!

7 14 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi