Eskişehir'de vatandaş maaşının yarısını oraya harcıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de vatandaş maaşının yarısını oraya harcıyor
A
a

Eskişehir'de de tüm Türkiye'de olduğu gibi son dönemde gıda ürünlerine gelen zamlar vatandaşın alım gücünü etkiledi. Fiyatların sürekli değişmesinden dert yanan Eskişehirli vatandaşlar, “Her şey ateş pahası. Hayat çok zorlaştı. Asgari ücretle zar zor geçiniyoruz. Markete ayda bir sefer gidiyoruz. Maaşın yarısı zaten orada bitiyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi:
Aralık 2020 itibarıyla yılda yüzde 14.6'ya ulaşan tüketici ve yüzde 20.6'ya ulaşan gıda fiyatları artışıyla Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında Arjantin'in ardından ikinci sıraya yerleşirken, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ülkeleri arasında lider konumuna yükseldi. Özellikle gıda ürünlerine gelen zamların kontrol altına alınmasını isteyen Eskişehirli vatandaşlar, “Bugün aldığını yarın aynı fiyata alamıyorsun” diyerek yetkililerden çözüm beklediklerini ifade etti.

GEÇİNMEK ZOR
YAHYA ÇINAR: “Geçinmek zor. Geçen gittim markete 3 lira olan şey 5 lira olmuş misal. Her ay aldığım şeyler 300 lira tutuyordu. Şimdi aynı gıda ürünleri 500 lira tutuyor. Buna şaşırdım. Süt ürünleri de yükselmiş. Hükümet bir önelem almalı. Stok mu yapıyorlar ne oluyor bilmiyorum. Önüne geçilmesi lazım. İnsanın ayakta duracak gücü de kalmıyor.”

HER ŞEY ATEŞ PAHASI
ERHAN ACAR: “Vala her şey ateş pahası. Yüzde 50-60 civarında her şeyde zam var. Enflasyona bakıyorsun düşük çıkıyor. Bilmiyoruz nasıl olacak. Her şeyi alamıyoruz. Çok pahalı çünkü. Hayat çok zorlaştı. Pandemi de etkiledi ekonomiyi. Gıda fiyatları arttı iyice. Elbet denetleme yapılıyordur ama bence tarıma daha çok önem verilmesi lazım. İnsanların refah seviyesi artar.”

HOŞNUT DEĞİLİZ
ABDULLAH KARAHAN: “Çok şükür geçinebiliyoruz ama daha iyi olabilirdi. Pandemide eskiye nazaran baktığımızda daha yüksek fiyatlar görüyoruz. Muhakkak çiftçiye de etkisi vardır bunun, pazara da etkisi vardır. Atlatacağız herhalde yavaş yavaş bilmiyorum nasıl olacak. Ama fiyatlar gerçekten yüksek. Ve hoşnut değiliz ister istemez.”

HER ŞEYİ ALAMIYORUZ
İSHAK PALA: “Cebimize nasıl yansısın. Zaten asgari ücretle geçiniyoruz o da zar zor geçiniyoruz. Markete ayda bir sefer gidiyoruz. Onda da maaşın yarısı zaten orada bitiyor. Yapacak bir şey yok. Her şeyi de alamıyoruz zaten. Zor bizim için ay sonunu getirmek. Haberlerde söyleniyor denetleme ama nasıl denetleniyor bilmiyorum tabi.”

GÜNDEN GÜNE ERİYORUZ
SELAHATTİN ÇELİKTAŞ: “Hepimiz şikayetçiyiz zamlardan. Cebimize her gün yansıyor. Günden güne eriyoruz zaten. Ayarımız yok. Bugün aldığını yarın aynı fiyata alamıyorsun. Nasıl olacağını bende bilmiyorum. Allaha şükür yine ayaktayız. Emekliyiz ufacık da olsa bir emekli maaşımız var. Ama esnafın işi çok zor. Durumları kötü. Onlara kolaylık diliyorum.”
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi