Eskişehir'de vaka sayılarında düşüş yavaşladı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de vaka sayılarında düşüş yavaşladı!
A
a

Eskişehir'de her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayıları bu hafta 66,83 olarak açıklandı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayıları bu hafta 66,83 olarak açıklandı. Geçtiğimiz hafta, haftalık vaka sayısı 100 bin kişide 68,52, önceki hafta ise 81,34 olarak açıklanmıştı.
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan haftalık koronavirüs verilerine göre Eskişehir'de vaka düşüşü iki haftadır devam ederken, bu haftaki azalmanın sadece 1,69 puan ile sınırlı kalması "vakalar tekrar yükselişe mi geçecek" endişesi yarattı.

Bölgede en çok vaka Eskişehir'de
Eskişehir'in komşularından Kütahya'da vaka sayısı 61,63, Afyon'da 27,81, Ankara'da 57,95, Bilecik'te ise 28,97 olarak açıklandı. Buna göre bölgede en yüksek vaka sayısına sahip olan il Eskişehir oldu.

Bakan Koca 5 ile dikkat çekti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, twitter hesabından, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Bakan Koca, “İllerimizde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Aşı programını ne kadar kısa sürede tamamlayabilirsek o kadar kısa sürede salgın gündemi dışında kalırız. Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Giresun, Bingöl, Diyarbakır ve Kırıkkale. Aşı İle Toplumsal bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uymak zorundayız. Sevdiklerinizi tehlikeye atmayın” dedi.

 
Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi