Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de vahim durumdayız!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de vahim durumdayız!
A
a

Pandemi nedeniyle şehirler arası otobüslerde başlayan yüzde 50 koltuk sınırlamasının kalkmasıyla yüzü gülen firma yetkililerinin kısıtlamaların gelmesiyle sevinçleri kursağında kaldı. Firma yetkilileri, Ramazan ayı boyunca devam edecek kısıtlamalar nedeniyle beklentilerinin olmadığını söyledi.

Sütiş Eskişehir
Pandemi nedeniyle birçok esnaf zor günler geçiriyor. Özellikle kısıtlamalar kafe, lokanta, restoran ve şehirler arası otobüs firmalarını olumsuz etkiliyor. 1 Mart’ta başlayan normalleşmeyle nefes alan esnaf, vaka sayılarının artmasıyla tekrar kapandı. Mart ayında yüzde 50 koltuk sınırlaması kaldırılan şehriler arası otobüslerde tam kapasiteye geçildi. Yüzleri gülen firma yetkilileri ise tekrar kısıtlama gelmesiyle kara kara düşünmeye başladı.

GELEN GİDEN YOK
Firma yetkilisi Gökhan Koşarer, “salgın devam ederken kapasitenin açılması çok bir şey fark ettirmedi. İnsanlar ister istemez tedirginlik söz konusu. Kimse yan yan oturmak istemiyor. Ramazan ayından beklentimiz yok. Cumartesi Pazar kısıtlama olacağı için gelen giden şu anda yok o zaman da olmayacak. Otobüsler günde 140 sefer yaparken cumartesi pazar 50’ye kadar düşürüyoruz. Ramazan ayında da böyle devam edecek hiç beklentimiz yok” dedi.

VATANDAŞ KORKUYOR
Ali Ulvi Büyükkıdan, “Otogar boş. Doğru düzgün otobüs de yok yolcu da yok. Önceki dönemden daha da kötü. Malum mutasyonlu virüs var. Vatandaş korkar oldu. Vahim bir durumdayız şu anda. Otobüs boş gidiyor. 13.45’te kalkan otobüs 8 yoluyla Silopi’ye gidiyor. Yetkililer bir önlem alıyorsa her yere alsın. Marketler açık diğer her yer kapalı” diye konuştu.

YOLCU BULMAK ZOR
Fatih Gündoğmuş, “Kısıtlamamız hiç kalkmadı. Akşam 21.00-05.00 arası zaten yasak var yolcu yok. Koltukların açılmasına açıldı ama tren seferleri de açıldı. Vatandaş vaka sayılarının artmasıyla da korkmaya başladı. Artık yolcu bulmak da zor araba koymak da zor. Herkesin bir yaşam alanı var. Ailesini korumaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak : Esra Ünlü
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
esti geçti 5 Nisan 2021 16:34

vatandaşı eski kazıkladığınız günlerimi özlediniz

0 4 Cevap Yaz
Nurullah 5 Nisan 2021 16:24

cumartesi - pazar günü sokağa çıkma yasağı olduğu gün boş terminalden bir fotoğraf ile haber yapılmaz.

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi