Eskişehir'de uzaktan eğitim isyanı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de uzaktan eğitim isyanı
A
a

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi nedeniyle KYK yurtlarından eşyalarını almaya gelen üniversite öğrencileri, uygulamalı dersleri olduğunu, uzaktan eğitimle bir şey öğrenemeyeceklerini söyledi.

Sütiş Eskişehir
Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda on binlerce insan evsiz kaldı. Çareyi depremzedeleri öğrenci yurtlarına yerleştirmekte bulan yetkililer, tüm Türkiye’de üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesine kararını verdi. Söz konusu kararın ardından Eskişehir’de KYK yurtlarında kalan öğrenciler, eşyalarını almak için yurtlara akın etti. Aileleri ile birlikte Eskişehir’e gelen üniversite öğrencileri, eşyalarının tamamını kaldıkları yurtlarından çıkardı. 

“YÜZ YÜZE EĞİTİM İSTİYORUZ”
Büyükdere Mahallesi’nde bulunan Bala Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler, uzaktan eğitim kararının yanlış olduğunu söyledi. Birçok dersin uygulamalı olduğunu belirten öğrenciler, ilk etapta olmasa bile yakın zamanda tekrar yüz yüze eğitime geçilmesi gerektiğini
ifade etti. Ağrı’dan eşyalarını boşaltmaya gelen üniversite öğrencisi Semra Turhan, “Uzaktan eğitim istemiyorum. Etkileyecek. Bugün geldim akşam döneceğim” dedi.  

“HİÇBİR ŞEY ÖĞRENEMEYECEĞİZ”
Uzaktan eğitimin verimli olmayacağını söyleyen Semiha Belli, “Uygulamalı derslerimiz var. Endüstriyel tasarım okuyorum. Bir anlamı olmayacak. Hiçbir şey öğrenemeyeceğiz. Biz uzaktan eğitim istemiyoruz” dedi. Semiha Belli’nin birlikte geldiği yakını, devletin KYK yurtlarından önce otelleri depremzedelere açması gerektiğini ya da konteyner kentler kurmasının daha doğru olduğunu söyledi.

“BEN YÜZ YÜZE İSTERDİM”
Yüz yüze eğitimi tercih ettiğini söyleyen üniversite öğrencisi Şevval Ağırman, “Ankara’dan geldim. Şu anki duruma yapacak bir şey yok. Mecburuz. Birinci sınıfım. Ben yüz yüze isterdim. Ama depremzedeleri de düşünmek lazım” diye konuştu.

“UZAKTAN EĞİTİM İSTEMİYORUM”
Uzaktan eğitim istemediğini söyleyen Dilara Akgün ise, “Manisa Salihli’den geldim. Eşyalarımı aldım. Uzaktan eğitim istemiyorum. İş bakacağım artık. Bütün eşyalarımı aldım. Kimse istemiyor ki uzaktan eğitim” dedi. 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
EROL EMRE 15 Şubat 2023 11:40

Üniversiteleri bitiren her 3 kişiden ikisi bu ülkede yaşanmaz Almanya'ya gideceğim Avrupa'ya gideceğim derdinde olduğuna göre bir şeyi de öğrenmenize gerek yok Nasılsa gittiğiniz yerlerde kabul ederlerse bulaşıkçı olacaksınız O zaman üniversite diplomasına ihtiyacınız yok ya millet kan ağlıyor Kan

0 0 Cevap Yaz
Yorumcu 15 Şubat 2023 08:39

Herkes kendi memleketinde ünüversite okusun bütün üniversiteler nitelikli olsun böyle olması gençler ve aileleri için madden ve manen daha iyi olur

0 0 Cevap Yaz
Cemre 14 Şubat 2023 20:02

"Ev sıkıyor, başına buyruk baba parası yemek istiyorlar." diyenler.Bu dönemin mezunları üç dönem pandemide bir dönemde şimdi olmak üzere iki yıl eğitim göremeyip mezun olduklarında bunlarin doktorundan mühendisinden öğretmeninden iş çıkmaz diye bizi suçlu çıkarmanın derdine düşecek kadar iki yüzlüsünüz.

0 0 Cevap Yaz
Kamer 26 14 Şubat 2023 18:29

Turizm cenneti ulkemizin guneyindeki otellere yerlestirilecek halleri yoktu ya, ne de olsa bacasiz sanayi geliri önemli

0 0 Cevap Yaz
Bünyamin 14 Şubat 2023 17:12

Millet sokaktamı kalsın eğitime meraklı olan her yerde kendini geliştirir

12 12 Cevap Yaz
Mst 14 Şubat 2023 13:50

Devletimizin yanındayız o nederse o olur

7 12 Cevap Yaz
hakan tuna 14 Şubat 2023 09:51

3 ay sabredin arkadaşlar. halk sokakta cadırda kalamaz. tuvalet banyo temizlik çadırda konteynırda ne kadar olablir. b,nlerce kadın cocuk var. lütfen biraz sabır ve durumu anlayalım

7 10 Cevap Yaz
esesli 13 Şubat 2023 21:24

öğrenciler istemesede veliler az para harcayacakları için sevinçlidirler.

3 10 Cevap Yaz
Yasin 13 Şubat 2023 19:17

Açık açık ev bizi sıkıyor. Başımıza buyruk uzakta baba parası yemek daha iyi desenize şuna

7 14 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi