Eskişehir'de uyuşturucuya geçit yok!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de uyuşturucuya geçit yok!
A
a

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2017 yılında kent genelinde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda tutuklananların sayısı, bir önceki yıla göre 3 kat artış gösterdi. 

Sütiş Eskişehir
Uyuşturucu madde ticareti; terör ve organize suç örgütleri ile illegal yapıların en önemli finans kaynaklarından birini oluşturuyor. Aynı zamanda başta gençler olmak üzere insan ve toplum sağlığı üzerinde ciddi tehdit oluşturan uyuşturucu ile mücadelede Eskişehir Emniyet Müdürlüğü özel önem veriyor. Gerekli tedbirleri hassasiyetle alan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, 2017 yılı içerisinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında belirli bölgelerde mahalle muhtarları ve vatandaşlarla sık sık toplantılarda bir araya gelerek sorunları yerinde tespit ediyor. 15 mahallede belirli aralıklarla yapılan toplantılarda olumlu geri bildirimler alınıyor.

Sokak satıcısında tutuklu sayısı 3 kat arttı
Alınan bilgiye göre, belirlenen bölgelerde Narkotik, Asayiş, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile ortak yapılan uygulama, denetimlerin arttırılmasının yanı sıra personel ve araç takviyesi sonucu uyuşturucu satıcıları ve kullanıcıları baskı altına alındı. Uyuşturucu madde ticaretinden 2017 yılında 2016 yılına göre yakalanan şüpheli sayısı 2 kat artmış, sokak satıcılarında tutuklu sayısı da yine bir önceki yıla göre 3 katına ulaştı. Böylece, uyuşturucu kullanıcılarının uyuşturucuya ulaşılabilirliği zorlaştırıldı. Ayrıca yine yapılan operasyonlarda 11 üst düzey satıcı da tutuklanarak ceza evine gönderildi. 'Narkorehber projesi' kapsamında uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı yönünden riskli olarak değerlendirilen mahallelerde de annelere ve öğretmenlere yönelik düzenlenen farkındalık eğitimlerinde 2 bin 60 kişiye ulaşıldı.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ülkenin ve şehrin geleceği, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi adına mücadelenin kararlılıkla devam edeceği bildirildi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi