Eskişehir'de üretilmeli!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de üretilmeli!
A
a

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı’yı ziyaret eden EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, yüksek hızlı tren setlerinin Eskişehir’de üretilmesi gerektiğini söyledi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberi: Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Başkan Vekili Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Tınas ve Bölge Müdürü Erhan Tatar ile birlikte; Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) Genel Müdürü Hayri Avcı’yı makamında ziyaret etti. Başkan Küpeli yüksek hızlı tren setlerinin Eskişehir’de üretilmesi gerektiğini ifade ederek, “Yüksek hızlı tren setleri TÜLOMSAŞ tarafından üretilmesi gerekmektedir. Organize sanayi bölgesi ve TÜLOMSAŞ olarak bu setlerin şehrimizde üretilmesi adına ne tür somut adımlar atılmalı, neler yapılmalı bunların üzerine durmalıyız. Bu noktada sizin samimi gayretlerinizi görüyoruz. Bundan sonraki süreçte gerek Ankara’da gerek Eskişehir’de her platformda sizinle beraberiz. Yasaların bize verdiği imkanları kullanmaya hazırız. Bu setlerin Eskişehir’de TÜLOMSAŞ tarafından üretilmesi için her zaman yanınızdayız. Bir tek arzumuz var o da şehre; bu ülkeye yatırım gelsin. Setlerin Eskişehir’de üretilmesi 7’den 70’e herkesin menfaatine olacaktır” dedi. 

Alt yapımız hazır

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müdür Avcı, TÜLOMSAŞ’ın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi vererek, "TÜLOMSAŞ ülkemizin tek lokomotif üretici firması olması nedeniyle YHT üretimi için ideal bir kurumdur. Konusunda uzman ve kalifiye iş gücümüz ile Ar-Ge ve İnovasyon faaliyetlerini etkin olarak sürdürmekteyiz. Kamuda kurulan ilk Ar-Ge merkeziyiz. Nitelikli personel kadromuz, sürekliliğimiz ve Ar-Ge faaliyetleri noktasında yüksek hızlı tren setlerini üretmek için gerekli altyapımız hazır. Biz TÜLOMSAŞ olarak yüksek hızlı tren setlerini üretmeye talibiz” diye konuştu. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Veli 27 Kasım 2019 08:19

tramvaylarda eskişehirde üretilmeli hatta bırakın eskişehiri türkiyede üretilse yeter ama biz ÇEKYAdan alırız tabi

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi