Eskişehir'de üretildi, Cumhurbaşkanı'nın ziyaretine yetiştirildi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de üretildi, Cumhurbaşkanı'nın ziyaretine yetiştirildi
A
a

Eskişehir'de, yerli ve milli imkanlarla üretilen elektrikli ana hat lokomotifinin ilk hareket töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Nisan Salı günü gerçekleştireceği Eskişehir programına yetiştirildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Nisan Salı günü Vilayet Meydanı'nda saat 17.00'de düzenlenecek toplu açılış törenine katılacak. Erdoğan'ın, toplu açılış töreni öncesi, Eskişehir'deki Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. (TÜRASAŞ) Bölge Müdürlüğü fabrikasında yerli ve milli imkanlarla üretilen Türkiye’nin TSI sertifikasına sahip ilk elektrikli ana hat lokomotifi E5000'in ilk hareket törenine de katılması bekleniyor.
Ulaştırma ve Altyapı ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıkları işbirliğinde TÜBİTAK projesi olarak geliştirilen E5000 lokomotifi, minimum 5000 kW gücü bulunan, AC-AC tahrik sistemli, TSI sertifikasyonlu ve 140 km/s hıza sahip yeni nesil bir araç. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha önceki TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğünü ziyaretinde, "E5000 Milli Elektrikle Anahat Lokomotif projemizle lokomotif üretiminde katma değeri yüksek bileşenlerin yerli tasarımı ile elektrikli lokomotif üretiminde dışa bağımlılığa son vereceğiz. 2023, 2024 yıllarında, 20 adet E5000 Ana hat lokomotifi, TCDD Taşımacılık şirketimize teslim edeceğiz" ifadesini kullanmıştı.
 
Kaynak :   Haber Merkezi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Lokomotif 17 Nisan 2023 16:51

DEMİRYOLLARININ "TOGG" u ÜRETİLMİŞ. EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUM. TÜRASAŞ ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK KIYMETLİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA KANITLADI.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi