Eskişehir Mehmet Kaptanı Bekliyor

Kaptan Pilot Mehmet Aksoyek ismini çoğunuz biliyorsunuz. Eskişehir sevdalısı bu değerli ismin benim için ayrı ve özel bir yeri var.

10 Ocak 2022 08:25
A
a
Sütiş Eskişehir
Kaptan Pilot Mehmet Aksoyek ismini çoğunuz biliyorsunuz. Eskişehir sevdalısı bu değerli ismin benim için ayrı ve özel bir yeri var.
 
30 yıllık dostum, nikah şahidim, İlklerin Şehri Eskişehir kitabını birlikte kaleme aldığımız Aksoyek yaklaşık 1 haftadır Kazakistan'da bulunuyor.
 
Sadece o değil başta THY olmak üzere farklı havayolları personeli Kaptan ve uçuş mürettebatından oluşan yaklaşık 50 kişi bir an önce Türkiye'ye dönmek istiyor.
 
Yaklaşık 1 haftadır devam eden bu bekleyiş üzerine iletişim kurmakta çekilen zorluklar aileleri ve sevenlerini endişeye sevk ediyor.
Süreç uzadığı, Kazakistan'da bulunan yabancı ülke askerlerinin vur talimatı ile sokaklarda gezdiği bir süreçte bu endişeyi yersiz olarak değerlendirmek mümkün değil.
 
Haliyle hepimiz başta Dışişleri olmak üzere yetkili makamlardan bir an önce kamuoyunu rahatlatacak bir hamle, müdahale bekliyoruz.
 
Karayolu tehlikeli olacağı için ilgili makamlar havayolu ile sevk olacağını belirtiyor ve günlerdir ne bir tarih veremiyor. Ancak ümitliyiz. Bugün, yarın müjde bekliyor ve Eskişehir nasıl kaptanını bekliyorsa diğer mahsur kalan personelin sağ salim ailelerine kavuşmalarını bekliyoruz.
 
Bu arada şehrimizin yöneticileri yani başta Yılmaz Hoca olmak üzere tüm Belediye Başkanları, milletvekillerimiz  Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Eskişehirspor Nefer taraftar grubu, STK temsilcileri ve hemşerisine sahip çıkarak saymakla bitiremeyeceğim nice insana duyarlılıkları için teşekkür ederim.
 
Haydi Kaptan Eskişehir seni bekliyor...
 

Dr. Ender Saraç ve Eskişehir

 
- Eskişehir'e en son 30 sene önce gelmiştim. Eskişehirspor ile Karşıyaka maçı vardı, onu izlemiştim.
 
- O gün geldiğim Eskişehir ile bugün arasında inanılmaz bir fark var.
Her yer canlı, ışıl ışıl ve yemyeşil. Eskişehir'in çok geliştiği ve değiştiğini gördüm ve çok beğendim.
 
Bu sözler Türkiye'nin en ünlü doktorlarından biri olan Dr. Ender Saraç'a ait.
 
Dr. Ender Saraç benim yıllardır çok sevdiğim ve ilgiyle takip ettiğim bir isim. Önceki gün kendisinin de danışmanlığını yaptığı bir klinik açılışı için Eskişehir'e geldi.
 
Kendisi ile sohbet ederken konu Eskişehir'e geldi. Eskişehir'in sağlık hizmeti konusunda epey bir ilerleme kaydettiğini, özellikle batı tıbbı konusunda eskiden İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerin tekelinde olan klinik hizmetlerin artık Eskişehir de de olduğunun altını çizdi.
 
Eskişehir'den İstanbul'a gelen hastaların artık buna gerek duymadığını ve Eskişehir de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
 
Ancak Dr. Saraç'ın içinde bulunduğumuz kış dönemi ve pandemiye dair özellikle beslenme ile ilgili uyarıları vardı ki, ona ayrıca dikkat kesilmemiz lazım.
 
Dr. Saraç evde fazla zaman geçirdiğimiz bu dönemde Pandemiden daha çok şeker, tansiyon, kireçlenme, kalp ve damar hastalıklarının yayıldığını ve bu hastalıkların sebep olduğu kayıpların Pandemiden daha daha fazla olduğuna dikkat çekti.
 
Hepsini yazmak mümkün değil ama Dr. Saraç bağışıklığı güçlü tutmak için egzersizi eksik etmeyin. Kilo verin, güneş ışınından mahrum kalmayın. Kan şekeri yükselten besinleri bölerek yiyin. Propolis, beta gulukam gibi takviyeleri ihmal etmeyin. Süt, yumurta, serbest gezen tavuk eti, kırmızı et ve bol bakliyat tüketilmesi bağışıklığı güçlendirir diye tavsiyelerde bulundu.
 
Bende bu kıymetli tavsiyeleri sizlere de aktarayım istedim.
Hem Dr. Ender Saraç'a teşekkür ediyor hem de kıymetli dostum Dr. Arda Bütün ve yol arkadaşlarına yeni oluşumlarında başarılar diliyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi