Eskişehir’de üniversite öğrencilerinden protesto

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de üniversite öğrencilerinden protesto
A
a

Doç. Dr. Bülent Yücel, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki görevinden 3 ay uzaklaştırılmasına tepki gösteren hukuk fakültesi öğrencileri, “Bülent Hoca yalnız değildir” sloganı atarak rektörlük binasına yürüdü.

Sütiş Eskişehir
Doç. Dr. Bülent Yücel, sınavda sorduğu soru nedeniyle Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki görevinden 3 ay uzaklaştırıldı. Konuyla ilgili Eskişehir Barosu ve Eğitim Sen’den gelen tepkilerin ardından bir tepki de Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden geldi. “Bülent Hoca yalnız değildir” sloganı atarak rektörlük binasına yürüyen öğrenciler, Yücel’e verilen 3 ay uzaklaştırma cezasının iptal edilmesini istedi.

AKADEMİK BASKILAR SON BULSUN
Öğrenciler adına açıklama yapan Derya Altundal, “Arkadaşlar biliyorsunuz ki cuma günü hepimizi üzen bir haber aldık.  15 yılı aşkın süredir Anayasa hukukunun tüm gerekliliklerini bize en doğru şekilde öğreten, güncel olaylarla ilgili örneklendirmeler yapıp farkındalık seviyesi yüksek, aydın bir nesil yaratma amacını güden Bülent Hocamızın görevden uzaklaştırıldığını ve bu sene yapılan Anayasa sınavının iptal oluşunu üzülerek öğrendik. Bu sınav iptaliyle birlikte yüzlerce arkadaşımız mağdur edildi. Bülent Hocamıza karşı yapılan 3 ay uzaklaştırma kararının bize gerekçesinin dahi söylenmemesi de okul yönetiminin bizi muhatap almadığının bir göstergesidir. Bu durum bize okulun asli üyelerinin yani biz öğrencilerin yönetimde hiçbir şekilde söz sahibi olmadığımızı, verilen kararlarda fikrimizin alınmadığını tekrar hatırlatmış oldu. Biz hukuk fakültesi öğrencileri olarak bu adaletsizliğin ve antidemokratik yönetim tarzının tamamen karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz. Fakültemize yapılan bu akademik baskıların artık son bulmasını istiyoruz” diye konuştu.

TALEPLERİ SIRALADILAR
Altundal hukuk fakültesi öğrencilerinin taleplerini şu şekilde sıraladı: “Bülent Hoca’nın 3 ay uzaklaştırma kararının iptal edilmesi, sınav iptali kararının geri alınması, biz öğrencilerin karar mekanizmalarında yer alması, demokratik, özerk ve bilimsel eğitim.” 

REKTÖRLÜĞE DİLEKÇE VERDİLER 
Daha sonra rektörlük binasına yürüyen yaklaşık 250 öğrenci, sınavın yenilenmesi kararının ve Yücel'e verilen cezanın iptali için rektörlüğe dilekçe verdi. Bazı öğrenciler de rektörlük önüne Anayasa kitapçığı bıraktı. Yürüyüşe Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan da destek verdi. 
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatanıseven 18 Ocak 2023 20:24

Değerli kardeşler sizler öğrencisiniz, derslerinize odaklanın, kötü mihraklara maşa olmayın.

0 0 Cevap Yaz
Tatar 17 Ocak 2023 13:30

Seçim sonucunu sizler belirleyeceksiniz.hak,hukuk,adalet

1 0 Cevap Yaz
Vatandaş 17 Ocak 2023 06:40

Bu öğrenciler i yarın bu ülkeye hizmet edecek sözde

9 8 Cevap Yaz
Estü 16 Ocak 2023 20:56

Keşke okul bölünürken de ses çıkarsaydınız

3 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi