Eskişehir’de umutlandıran haber: Fiyatlar bayramdan sonra düşecek!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de umutlandıran haber: Fiyatlar bayramdan sonra düşecek!
A
a

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, bayramdan sonra yeşillik, meyve ve sebzelerin hepsinde bolluk olacağını, ürünlerin fiyatlarının da düşeceğini söyledi. Buluşan, “Bayram sonu marul fiyatları 10 liralardan 5 liralara geri gelir” dedi.

Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, bayram sonrası hem yeşilliklerin, hem de sebze ve meyvenin ucuzlayacağının müjdesini verdi. Buluşan, “Bayram sonrası üreticilerimizin ürettiği ürünler, açık alanlardaki dahil yetişmeye başlayacak. Bu mevsim itibariyle her yıl yaşadığımız bir olaydır. Kış mevsiminde ürünün eksik, yetersiz ve aşırı kış olmasından dolayı fiyatların yükselmesinin sebeplerinden bir tanesidir. Ama şu anda 2020 yılıyla kıyaslayacak olursak 2020 ile şuandaki zirai girdilerimizin arasında yüzde 300’e yakın fiyat farkı var. Ama bizim ürettiğimiz ürünün fiyatı yine aynı bizde, değişmiyor. Aşağı yukarı 40 gün sonra bu ürünler yetişecek. Bunun maliyeti zaten 2 lira. Bunun kirasından fidesine kadar bütün maliyetlerini hesaplayınca maliyeti 2 lira. Bizim bu ürünü 2 liraya satma korkumuz var. Geçmişten beri yaşanan bir olay var; üretici ile tüketici arasındaki fiyat farkı hiçbir zaman için denge sağlanamadı. Geçtiğimiz günlerde sizinle beraber bizim de aşağı yukarı 15 lira gibi rakamlara yediğimiz marulun tek sebebi budur” ifadelerini kullandı.

ÇOK BÜYÜK ENDİŞELERİMİZ VAR
Bayram sonu fiyatların 10 liralardan 5 liralara geri geleceğini söyleyen Buluşan, “Bu market fiyatlarından bahsetmiyorum. Pazar ve üreticinin elindeki ürünler. Geçtiğimiz bir ay içinde dahi üreticimiz ürününü 3-4 lira gibi rakamlara sattı. Bu rakamlar üreticiye yansımadı 15 liralar. Bu nedenle bize yansıyacak rakamlar 3 lira altına düşmemesi gerekiyor. Evet, ucuzluğu bekliyoruz ama üreticiyi de düşünmek zorundayız. Eğer 2 lira gibi rakamlara satarsak biz bunun içinden çıkamayız. Üreticiyi düşünürken de tabi ki halkı da düşünmek zorundayız. Biz şurada varız; üretici, tüketici. Bu iki nokta zarar etmemeli. Bu nedenle aradaki bütün sorunları çözmemiz lazım” şeklinde konuştu. Üreticiler olarak çok büyük endişeleri olduğunu kaydeden Buluşan, “Şu andaki yapılan bütün ürünlerde kısıtlama varsa nedeni korku. Bu korku ürettiğim ürünü maliyetine satamayacağım korkusu. Gerçekten bayram sonu müthiş derecede, milyonlarca marul, roka, tere bütün ürünlerde bolluk olacak” dedi.
Kaynak : Hilal Köver
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Salih 2 Mayıs 2022 09:02

Fırsatçılar isterse ucuzlatmayın hepsi elinizde patlayacak

0 0 Cevap Yaz
Mustafa kelebek 30 Nisan 2022 23:42

Hep aynı hikâye

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi