Eskişehir'de Türkiye temalı resim sergisi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Türkiye temalı resim sergisi
A
a

Eskişehir'de, Hollandalı fotoğrafçılar tarafından Türkiye temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hollanda Büyükelçiliği'nin öncülüğünde Türkiye'de çalışan veya yaşayan ünlü Hollandalı fotoğrafçıların kadrajından Türkiye'ye ait çekilmiş fotoğrafların yer aldığı özel sergi, Büyükşehir Belediyesi Müzeler Kompleksi Sergi Salonu'nda açıldı.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay'ın yanı sıra Hollanda Büyükelçisi Cornelis Van Rij de katıldı. 

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin devam edeceğine inandığını vurguladı.  Büyükerşen, bu tür kültür sanat çalışmalarının, ülkeleri birbirine yakınlaştıran etkinliklerin öneminden bahsetti.

Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ise daha önceden iş birliği içinde oldukları Hollandalı misafirleri tekrar Eskişehir'de görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Yabancıların gözünden Türkiye’ye bakışın farklı bir mutluluk olduğunu belirten Günay, emeği geçenlere teşekkür etti. 

Büyükelçi Van Rij da Hollandalı fotoğrafçıların diğer uluslararası fotoğrafçılardan farklı olduğunu, fotoğrafçıların ışık, perspektif ve odak kullanımında fotoğrafçılığın sınırlarını zorladıklarını kaydetti.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi