Eskişehir'de turistlerin uğrak noktası şimdilerde...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de turistlerin uğrak noktası şimdilerde...
A
a

Eskişehir’de turistlerin en çok ziyaret ettiği tarihi Odunpazarı bölgesi, normalleşme başlamasına rağmen pandemi sürecindeki sessizliğini sürdürüyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberleri: Eskişehir’de turistlerin en çok ziyaret ettiği tarihi Odunpazarı bölgesi, normalleşme başlamasına rağmen pandemi sürecindeki sessizliğini sürdürüyor.
Eskişehir’in en önemli kültürel miraslarını içerisinde barındıran tarihi Odunpazarı bölgesi, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği bölgelerden biriydi. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde caddeleri ve sokakları boş kalan bölge, normalleşme başlamasına rağmen sessizliğini sürdürmeye devam ediyor. Sezonluk çalışan Odunpazarı esnafı, sokakların boş kalmasından endişe duyuyor.
Eskişehir Odunpazarı koronavirüs pandemi sürecinde boş kaldı
İmalata devam ettiklerini ancak satış olmadığını dile getiren esnaf Cihangir Akgül, “Odunpazarı’nda sezonluk çalışan işletmeleriz. Geçen sezon kapandıktan sonra bir kış bekledik ve tam da bu sezon başladığı zaman pandemi süreci ortaya çıktı. Normalleşme başladıktan sonra dükkânlarımızı açtık ama kimse yok. Herhangi bir yerden destek görmedik. İmalata devam etmeye çalışıyoruz ama satış olmadıktan sonra imalatın bir önemi olmuyor. Normalde hafta sonları kalabalık olurdu fakat kimseler yok. Dayanabildiğimiz kadar dayanacağız. Geçen senenin yarısı kadar iş olsa şükredeceğiz. Süreç sıkıntılı geçmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sonuçta 7 Temmuz 2020 13:21

Ticaret bu kazanmakta var kaybetmekte var.. Bugün üç kazanırsın yarın hiç ! Sadece odunpazarı esnafının değil, bir çok esnafın durumu kritik. İnsanlara yarın başına ne geleceği önceden bildirilse ona göre önlemini alır, tavrını koyar. Beterin beteri var, ya hiç işi olmayan, sermayesi olmayan insanlar ne yapsın ? Kaderin izin vermediğine şansın gücü yetmez. Allah beterinden korusun, yapılacak pek birşey yok. İnsanlar anca kendini hastalıktan koruyor gücü buna yetiyor, bu bile büyük bir kâr aslında ama herkes böyle düşünmeyebilir.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi