Eskişehir'de ağaç katliamı: 8 ağaç birden...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ağaç katliamı: 8 ağaç birden...
A
a

Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde bulunan bir sitenin bahçesindeki 8 ağacın muhtar tarafından kesildiği iddia edildi. Aşağı Söğütönü Mahalle Muhtarına tepki gösteren site sakinleri, hukuki süreci başlattıklarını ifade etti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde bulunan TOKİ C-F-K 1. Kısım Sitesi’nde yaşayan vatandaşlar, site bahçesinde bulunan kavak, söğüt ve meyve ağaçlarının mahalle muhtarı tarafından site yönetiminden ve sakinlerinden izin almadan kesildiğini iddia etti. Muhtarın ‘Ağaçları ben diktim, kesme yetkisi de bende” dediğine söyleyen vatandaşlar, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

"BEN DİKTİM KESERİM" DEDİ
TOKİ C-F-K 1. Kısım Sitesi Başkan Yardımcısı Emin Çelik, “Kapı görevlimiz sabah çöpleri toplarken ‘Muhtar ağaçları kesiyor’ dedi. Biz de hemen kapı görevlileri ile beraber geldik baktık hakikaten ağacı kesmiş. Sonra muhtar geldi. Neden kestiğini sorduk. ‘Ben keserim, yetki bende, bu ağacı ben diktim ben keserim’ dedi. Sekiz ağaç kesildi. Meyve ağaçları da var içinde. Ben ‘Sizin yetkiniz yok’ dedim. Biz site yönetimiyiz, bizim onayımız olmadan bunu yapamazsınız dedi. Ağaçları kamyonla almaya gelen oldu ama biz tepki gösterdik. Korktu almadı. Karakola gittik şikayetçi olduk. Orman Bölge Müdürlüğü’ne de şikâyet etik ama site içinde olduğu için biz müdahale edemiyoruz dedi. Haberimiz olmadı yazık günah. Biz bu ağaçların kesilmesine izin vermezdik” diye konuştu.

OLAY MAHKEMEYE TAŞINDI 
Olayı mahkemeye taşıdıklarını ifade eden site sakini Ramazan Çapraz, “Sabah 9.30 sularında gördüm. Başkan Bey’e izahat verdim. Gerekli kurumlara söyledik. Orman Bölge Müdürlüğü'ne, zabıtaya bilgi verdik. Olay yerinde münakaşa çıkınca polise haber verdik. Orman bölge, orman ağacı olmadığı için kendi sorumluluk alanında değilmiş. Sayımlara göre burada 8 ağacı katletmişler. Daha sonra Tepebaşı Belediyesi Park Bahçeler de geldi. İnceledi. Kimse kafasına göre bu ağaçları kesemez. Biz site yönetimiyiz ama kimse ağaçlarla ilgili bir şikâyette bulunmadı. Muhtar, ‘Ben diktim ben suladım ben keserim’ dedi. Söğüt, kavak, meyve ağaçlarını kestiler. Yazık günah” şeklinde konuştu. 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi