Eskişehir'de tramvay ağı genişliyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de tramvay ağı genişliyor
A
a

Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük yatırımlarından biri olan Tramvay Projesi’nde, 6. etap hatların yapımı devam ediyor. Hizmete alınacak tramvayların vatman adaylarının eğitimleri devam etti.

Sütiş Eskişehir
Emek-71 Evler’den Şehir Hastanesi’ne ardından da,  5,2 kilometrelik devam hattıyla Sultandere ve 75. Yıl Mahallelerine ulaşacak ESTRAM’ın saha çalışmaları devam ediyor. Şehir Hastanesi güzergâhında çalışmalar hızla devam ederken, yeni hizmete başlayacak SKODA marka tramvayların test sürüşleri de seferlerin sona erdiği gece saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar sürüyor. Tramvayların ve yeni hatların hizmet vermeye başlamasıyla birlikte doğacak sürücü ihtiyacını gidermek için ESTRAM bünyesinde çalışacak vatmanların eğitimlerinin de devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Çalışmalar tamamlandığında toplam hat uzunluğumuz 61,1 kilometreye ulaşacak. Alımını gerçekleştirdiğimiz ve tamamı Eskişehir’e ulaşan 14 yeni tramvayla birlikte tramvay filomuzdaki araç sayımız 47’ye ulaşmış olacak. Gece seferlerin durmasıyla birlikte yeni tramvaylarımızın test sürüşlerini gerçekleştiriyoruz. Diğer yandan da yeni tramvayların hizmete girmesiyle ortaya çıkacak vatman ihtiyacımız için de yeni adayların eğitimlerini tamamlıyoruz. Hem sahada hem de teorik bilgilerle yeni vatmanlarımızı hazır hale getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
nigar yıldırım 4 Kasım 2018 19:42

ömür mahallesi terasparkta ulaşımda magdur.tranvay bekliyoruz

0 0 Cevap Yaz
Murat 7 Temmuz 2018 22:48

Tramvay larda kırmızı ışıkda beklesin artık yeter ya

0 1 Cevap Yaz
ORHAN 7 Temmuz 2018 13:38

BIRAKIN MASALI ARTIK ROMAN YAZIN BİZDE ROMAM OKUYALIM

9 6 Cevap Yaz
memduh 7 Temmuz 2018 11:38

Şenir içi 'özel araçlara kademe kademe kapatılmalı. B u trafik ehenneminde kimse yaşamak zorunda değil! Yaya ulaşxım hakkı kims eye peşkeşx çekilememeli!

2 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi