Eskişehir'de toplu taşıma zarar etti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de toplu taşıma zarar etti!
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Büyükerşen,  “Pandemi nedeniyle Türkiye'nin ekonomik durumu da dikkate alınarak şehir içi toplu taşımada zarar edildi. Zarar eden, ayrı sorunlar çıkarıyor” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Mecliste gündeme gelen 25 madde oy birliği ile komisyonlara gönderildi. Diğer bir madde olan iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirgeme konusunda uluslararası iş birliğini artıracak nitelikteki 'Şehirler Sıfıra Yarışıyor' programına Eskişehir noktasında katılma adına Başkan Yılmaz Büyükerşen'e yetki verildi.

BAYRAMDA ÜCRETSİZ OLSUN
Mecliste gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Murat Özcan, yaklaşan kurban bayramında ulaşımın ücretsiz olmasını talep etti. Pandemi boyunca sağlık çalışanlarına ücretsiz olan toplu taşımanın 30 Haziranda sona erdiğini hatırlatan Özcan, yıl sonuna kadar sağlık çalışanlarına ulaşımın ücretsiz olması gerektiğini ifade etti.

BAYRAM İÇİN BAKACAĞIZ
Özcan'a yanıt veren Başkan Büyükerşen, "Pandemi nedeniyle Türkiye'nin ekonomik durumu da dikkate alınarak şehir içi toplu taşımada zarar edildi. Zarar eden, ayrı sorunlar çıkarıyor. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi bekledik uzaması için. 30 Haziran'a kadar Cumhurbaşkanı Kararnamesi'yle uzatılmıştı. Kararname belki yenilenir tekrardan. İnşallah olur. Bayram için de bakacağız" diye konuştu.

GENELGEYE UYGUN HAREKET EDECEĞİZ
AK Partili Özcan'ın önerisinin çok düzgün ve memnun edici olduğunu söyleyen Kazım Kurt, "1 Temuuz'da yayınlanan Tasarruf Genelgesi'ne uygun hareket etmek zorunda belediyeler. Meclis'in böyle bir karar alma yetkisi yoktur. Cumhurbaşkanı umarım bir parantez açar biz de ona göre hareket ederiz" şeklinde konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
yirmialtı 9 Temmuz 2021 11:51

Belediye kar amacı güden bir işletme değil zarar edince ağlamanın faydası yok

7 2 Cevap Yaz
Hayırlı olsun 9 Temmuz 2021 10:44

Zarardayız diyen yapıyor zammı bir kaç aya kalmaz ulaşımda zamlanır. Hadi hayırlı olsun

3 5 Cevap Yaz
Ne zararı 9 Temmuz 2021 10:35

Bir çok otobüsü yatörıyolar zaten ne zararıymış ? Zararı gören halktır

5 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi