Eskişehir'de TOKİ projesine rekor başvuru!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de TOKİ projesine rekor başvuru!
A
a

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen “İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa” projesi tanıtım tırı, Eskişehir’e geldi. Burada kısa bir açıklama yapan Hikmet Çelik, Eskişehir’de sosyal konut projesine 100 binin üzerinde başvuru olduğunu söyledi

Sütiş Eskişehir
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen “İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa” projesi tanıtım tırı, Eskişehir’e geldi. Tanıtım tırında sosyal konut projesinin detayları vatandaşlara yerinde anlatıldı. Konut başvurusunda bulunan vatandaşlar, üç boyutlu sanal gerçeklik gözlükleri takarak, yapılacak olan konutların içini gezdi.

ÇOK BÜYÜK TEVECCÜH VAR
Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, “Bakanlığımızın meşhur tırını Eskişehir’imizde ağırlıyoruz. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız koordinasyonunda yürütülen 250 bin konut için memleketimizin her tarafından çok büyük teveccüh var. Şu an 8 milyon civarında bir başvuru var ve bu başvuru süresi de uzatıldı. Bugün de Eskişehir Vilayet Meydanı’nda halkımıza ne tür daire alacakları yönünde, kuradan ne tür daire çıkacağı yönünde bir tanıtım yapılacak” diye konuştu.

İLİMİZE AYRILAN KONTENJAN 2 BİN 599
“250 bin konut içinde ilimize ayrılan kontenjan 2 bin 599 konut” diyen Çelik, “Bugün birçok ilde kuralar çekilmekte. Yakın zamanda ilimiz de bu kuralara dahil olacak.  Şu an 3 bin 100’e yakın konut da Odunpazarı Mamuca bölgemizde yapımı devam etmekte. 2023-2024 yılı içerisinde de hak sahiplerine bunlar teslim edilecek. Bizim 2 bin 599 konutun 1800’ü merkez, 799’u da ilçelerimize ayrılmış durumda” diye konuştu.

100 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU
TOKİ uzmanlarımız burada. Onlara her türlü sorular sorulabilir. Üç boyutlu gözlükler marifetiyle kendilerine çıkacak konutların aynısını görebilecekler. Eskişehir’de sosyal konut projesine 100 binin üzerinde başvuru var” şeklinde konuştu.

Şerife Keskin
“Çok güzel. Allah nasip etsin inşallah. Beşinci yazılışım. İnşallah bu sefer çıkar. Allah devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Salonu, çocuk odasını beğendim. Her yeri güzel.”

Faik Atik
Beğendim. Ben ilk iş yerim kısmına başvurdum. Konutları da beğendim. İnşallah çıkar. Ekrandan gördüğüm kadarıyla kaliteli gözüküyor. Mimari açıdan iyi olduğunu düşünüyorum.”
 
 
Kaynak : Meltem Karakaş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Emin 8 Kasım 2022 18:10

DEVLETİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN

1 1 Cevap Yaz
Esk26 7 Kasım 2022 20:14

Türkiyenin en büyük toki yapısı yapılacak gerçekten bu önemli bişey devletimiz sağolsun

4 8 Cevap Yaz
Ne yapsın 7 Kasım 2022 17:14

Ne yapsın bu millet? Şansını deniyor herkes.. Kiralarda sürünmekten iyidir. Bugün 2 bintl kira ile oturan bir insana, yarın ev sahibi ya artık 5 bin tl kira verirsin, yada çık evimden deyince o insan çaresiz kalıyor. Böyle ev sahiplerinin sayısı hiçte az değil.  Allah kimseyi namerte muhtaç etmesin. Ev sahiplerinin bir anda kafasına göre fahiş fiyatla kira arttırdığı yerde millet çıkış arıyor kendine.

1 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi