Eskişehir'de termik ittifakı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de termik ittifakı
A
a

Kent Konseyi ve Çevre Platformu’nun (ESÇEP) 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle Osmaniye Köyü’nde düzenlediği iftar programına katılan Millet ve Cumhur İttifakı Milletvekili Adayları kömürlü termik santrale karşı çıktıklarını, bu işin siyaseti olmadığını söyledi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kent Konseyi ve ESÇEP’in, 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle Alpu’da bulunan ve kömürlü termik santralin yapılacağı alan içerisinde kalan Osmaniye Köyü’nde iftar yemeği düzenledi. İftar programına Millet İttifakı’ndan CHP’li milletvekili adayları ve Cumhur İttifakı’ndan MHP’li milletvekili adayları katıldı. Çevre köylerden gelen vatandaşların da katıldığı iftar yemeğinde Millet ve Cumhur İttifakı termik santrale karşı birleşti. İftar yemeğinden sonra konuşma yapan ESÇEP Sözcüsü ve Gündüzler Derneği Başkanı Selim Kurnaz, “Geçimini tamamen tarım ve hayvancılıktan sağlayan bizler kömürlü termik santral projesine karşı çıkıyor ve 'Elektrik parayla satın alınır ama sağlık satın alınamaz' diyoruz. Siyasi görüşü ne olursa olsun çevre ve insan sağlığı konusunda hepimizin bu iftar sofrasında birleşmesini çok kıymetli görüyoruz” dedi.

SİYASET AMACIYLA DEĞİL 
BİRLİK BERABERLİK İÇİN
MHP’den Milletvekili Adayı olan Kadir Bıyık, il başkanı olduğu dönemde de termik santrale karşı çıktıklarını vurgulayarak, “Ben eski MHP İl Başkanı olduğum dönemde de bu bölgede termik santral ile ilgili bir girişim olduğunda ilk ortaya çıkıp termik santralin yapılmasının hata olduğunu, bölgemizde sağlık sıkıntısı yaratacağını söylemiştim.Bugün birlik beraberlik içerisinde siyaseti bir kenara bırakarak ilk önce kendi toprağımıza sahip çıkmalıyız. Bir siyaset amacıyla değil birlik beraberlik için Osmaniye’de iftar yemeğinde birleştik” dedi.

KENDİMİZİ BURAYA 
KELEPÇELEYECEĞİZ
“Konu çevre olunca bunun siyasi düşüncesi olacağını düşünmüyorum” diyen CHP Milletvekili Adayı Jale nur Süllü, “Biz Eskişehirliler siyasi parti farkı olmaksızın buna karşıyız. Buraya asla termik santrali yaptırmayacağız. İnşallah 25 Haziran’da iktidara geldiğimizde geri adım atılacak konulardan biri bu olacak. Gerekirse kendimizi buraya kelepçeleyeceğiz ve bu santrali yaptırmayacağız” diye konuştu.

İYİ PARTİ ÜÇÜ 
ZORLUYOR
Kömürlü termik santrale baştan beri karşı olduklarına dikkat çeken Arslan Kabukçuoğlu, “Her platformda bununla ilgili fikirlerimizi söyledik. İYİ Parti olarak çevrenin korunmasından yanayız. Çevrecilik adına yapılan bu toplantıyı canı gönülden destekliyoruz. İYİ Parti Eskişehir’de üçü zorluyor şu anda. Vekil ve oy sıkıntımız yok. Bizim boynumuza sarılan insanlar bize oy verse yeter” şeklinde konuştu. 

SEÇİM VAADİ 
İSTİYORUZ
 “Bu bir şehrin tüm siyasi partilerinin aslında kömürlü termik santrale karşı direncini gösteriyor” diyen CHP Milletvekili Adayı Nuray Akçasoy, “Biz kömürlü termik santralin ovamıza, hayvanlarımıza, insanlarımıza zarar vereceğini düşünüyoruz. O yüzden bu işten vazgeçilmesini istiyoruz. Hatta seçim vaadi olarak bize söylemelerini istiyoruz. Söylesinler. Kömürlü termik santral yaptırmayacağız şehrimize desinler” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR 
DEĞİŞECEK
Alpu Ovası’nın gözden çıkarılmaya çalışıldığını anlatan CHP Milletvekili Adayı Engin Çakmak, “Tersine döndürülen tarım politikalarının en son halkası burada atılmak istendi. Termik santralle Türkiye’nin Büyük Ova ilan edilen en verimli tarım arazilerinden biri olan Alpu Ovası gözden çıkarılmıştı. 24 Haziran’dan sonra şu anki iktidar zaten değişeceği için bu termik santralden de vazgeçilecektir. Biz çiftçimizi, köylümüzü modern tarımla kalkındırmak istiyoruz” dedi. 

ELEKTRİK ALIRSIN AMA 
TOPRAK ALAMAZSIN
Alpu’da yaşayan ve tarımla uğraşan vatandaşlardan Mehmet Teber, “Termik santrale karşıyız efendim. Çok zararı var. Buğday ekiyoruz, pancar ekiyoruz. Ovamız berbat olur” dedi. Çiftçiliğin biteceğini söyleyen Hasan Basri Çakıcı ise, “Biz karşıyız. Protesto ettik hep. Elektrik alırsın ama toprak su alamazsın. Biz değil ama gençler için çok kötü olacak. Çünkü çiftçilik bitecek. Santralin olduğu yerlerde görüyoruz ne halde olduğunu. İnsan sağlığını çok etkiliyor. İstemiyoruz” diye konuştu. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Gulsen 12 Haziran 2018 19:25

Kabukcuoglu turkucu olsaymis milletvekili adayligi yerine memleket icin daha hayirli olurmus.

0 0 Cevap Yaz
Teoman 7 Haziran 2018 21:06

Bu IYI partili vekil adayi Kabukcuoglu’nun kafasi guzel herhalde. Iki vekil garantiymis:) ne guldum yahu oftar vakti.

0 1 Cevap Yaz
pöhh 7 Haziran 2018 10:31

milleti korkutuyorlar becerebildikleri tek şey bu aynanın diğer yüzünü göremiyorlar bilseler yer altı zenginliğimiz ile değil ova eskişehir in makus talihi değişecek osmanlı da da matbaa ya karşı çıkan bu zihniyet avrupay la 300 yıl lık farkın açılmasına sebep olmuş çıkarın artık at gözlüklerini

2 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi