Eskişehir'de tedirgin bekleyiş!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de tedirgin bekleyiş!
A
a

Eskişehir’de emlakçılar piyasadaki durgunluk nedeniyle endişeli olduklarını belirttiler.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Dünya genelinde etkisini sürdüren Coivd-19 salgını Türkiye’de de birçok sektörü olumsuz etkiledi. Salgındaki tehlikenin devam etmesi nedeniyle okulların açılması tartışma konusu olurken, üniversitelerde de durum bilinmezliğini koruyor. Milyonlarca öğrenci bu yıl öğrenim hayatına uzaktan eğitimle mi yoksa yüz yüze eğitimle mi devam edeceğini merak ediyor. Türkiye’nin üniversite kenti olarak bilinen Eskişehir’de ise emlakçılar, okulların açılmasıyla ilgili haberi merakla bekliyor.

“Üniversiteler açılmazsa ciddi sorunlar yaşayabiliriz”
Üç üniversite bulunan şehirde emlak piyasasının öğrencilere ciddi oranda bağımlı olduğunu belirten Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, okulların açılmaması halinde emlak kira ve satışlarında yüzde 30’luk bir düşüş beklediklerini söyledi. Korona virüs salgının sektörü önemli ölçüde etkilediğini ifade eden Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, “Korona virüs şu anda tüm dünyanın problemi. Tabi bundan bizim ülkemiz de bizim şehrimiz de ciddi şekilde etkileniyor. Şu anda emlak piyasası üniversite tercihlerini yakından takip ediyor. Öğrenci arkadaşlarımız genellikle Eskişehir’i tercih ediyorlar. En çok tercih edilen şehir olmasının sebebi de Eskişehir’in öğrenci şehri olması. Öğrencilerin ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecekleri, ulaşımın kolay olması ve ev bulma konusunda en az sıkıntı yaşayacakları şehrin burası olması bu konuda büyük bir etken. Şu anda ise emlak piyasası durgun. Ne olacağını bilmiyoruz. Biz küçük esnaflar, emlakçılar olarak öğrencilere çok bağlıyız ve bu nedenle salgın bizi çok etkiledi. Eğer okullar açılamazsa öğrencilerden en çok etkilenen biz emlak komisyoncuları, ciddi sorunlar yaşayacağız” şeklinde konuştu.

“Şu anda her şey çok belirsiz”
Okulların açılması konusunda belirsizlik sürerken emlak piyasasında da bir belirsizlik olduğunu aktaran Gazi Çelik, “Şu anda neredeyse hiç talep yok. Talep olmadığı için de fiyatlarda da oynama yok. Şu anda her şey çok belirsiz. Şayet okullar açılmazsa bizim satışlarımız yüzde 30 civarında etkilenir. Bu da Eskişehir için önemli bir oran. Bu dönemi de atlatacağımıza inancım tam. Biraz darbe alırız belki, ama toparlanabiliriz” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Gökan 13 Ağustos 2020 13:20

Köpek bağlasan durmayacak eve 800 lira yazarsanız öyle olur önüne gelen kiraya kafasına göre zam yapıyor ev tutarken istediğiniz şartlar da bi ayrı beter olun inşallah

1 2 Cevap Yaz
Efe

Cok dogru bir tesbit. Satin almak istedigimiz evlerde bile ne balkon var nede ici bakimli. Ne almaya ne kiralamaya insanin gucu yeter. Hersey gulluk gulistanlik gibi fiyat ustune fiyat eklemisler. Fiyatlar ucmus halde. Neyin kafasidir bu. Indirin fiyatlari da alan alsin kiralayan kiralasin. Kucucuk bakimsiz daire bile 800 900 tl.

2 1
Murat yildiz 13 Ağustos 2020 11:36

Neyin tedirginligini yaşıyor emlakçılar. Antalya didim mugla vb gibi bir çok yerden pahalı ev fiyatları eskişehirde.bütün evleri uçurdular 200 bin tlllik evleri 350 bin tl yaptılar.oturdukları yerden havadan para kazanıyorlar bir evi gösterip satsa 10 15 bin komisyon indiriyorlar cebe utanmadan bide tedirginlikten bahsetmesinler

0 5 Cevap Yaz
kenan 13 Ağustos 2020 02:31

haha daha önceki konuşmanızı unutmadık. ev sahipleri bu sürede kira almayıversin diyodun, şimdi öğrenciler zengileştimi de komisyo alacaksın

0 3 Cevap Yaz
Gökhan 13 Ağustos 2020 01:05

Biraz da siz sıkıntı duyun.Ogrenciler rahat etsin.1yillik ozel yurt parasını alip ogrenciye cikma izni de vermiyordunuz.

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi