Eskişehir'de taksi ve dolmuşlar zamlanıyor ama...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de taksi ve dolmuşlar zamlanıyor ama...
A
a

Son günlerde akaryakıta gelen zamların UKOME kararıyla ulaşıma aldıkları zammı erittiğini söyleyen Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er, “Şu anda biz zam aldık mı almadık mı belli değil. Sıfırladı” dedi.

Sütiş Eskişehir
15 Aralık 2021’de UKOME toplantısında alınan karara göre Eskişehir'de dolmuş ve minibüs ücretleri 3,5 liradan 4,5 liraya, taksilerin açılış ücreti 5 liradan 6,5 liraya yükselirken, kilometre başına ücret ise 5,5 liradan 7 liraya çıkarıldı. Zamlar 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren uygulanacak. Alınan zam kararı ile ilgili konuşan Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er, son 10 günde akaryakıta gelen zamlar nedeniyle aldıkları zammın uygulamaya konmadan eridiğini söyledi.
 
ZAM ALDIK MI BELLİ DEĞİL
Eskişehir’de 467 adet taksinin taksimetre ayarlarına başlandığını belirten Er, “Taksimetre ayarları yapılacak. 1 Ocak itibariyle de zamlı olarak çalışmaya başlayacaklar. Taksi, taksi dolmuş, minibüs bunlara zam geldi. Bizim aldığımız zam, bugüne kadar daha ayarlarımıza dahi başlamadan akaryakıta gelen zamlar nedeniyle eridi. Almış olduğumuz dolmuşlara 1 TL, taksilere 1.5 TL zam. Ama maalesef buradaki 10, 15 günlük süre içerisinde akaryakıta gelen zam, biz başlamadan etmiş olduğumuz talebi eritti. Şu anda biz zam aldık mı almadık mı belli değil. Sıfırladı. Yine mazota zam geldi, benzine zam geldi. Bu sadece akaryakıt zammı. Bunun lastiğine, yedek parçasına gelen zamlar var. Bunları hiç söylemiyoruz. Biz çok meraklı değiliz ulaşım zammına. Müşteri kaybımız oluyor çünkü” diye konuştu.

TAKSİMETRE AYARI 900 LİRA
Taksimetre ayarına 900 lira para ödediklerine de dikkat çeken Er, “Eskişehir’de bir tane taksimetre ayarı yapan yer var ve 900 lira isteniyor taksimetre ayarına. Türkiye genelinde böyleymiş bu fiyat ama çok fazla. Bizim almış olduğumuz zam eridi işte. 6 ay sonra zam talebinde bulunsak vatandaş tepki gösterir. Vatandaş da haklı biz de haklıyız” şeklinde konuştu.
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Adsiz 1 Ocak 2022 22:10

Az bile gelmis mazotun litresine hergun 1 tl zam geliyor eskiden 10 kurus 20 kurus geldigi zaman cok diyorduk

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi