Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de su kısıtlamasına gidilebilir!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de su kısıtlamasına gidilebilir!
A
a

Eskişehirli vatandaşlar su tasarrufuna dikkat çekerken bilinçli tüketimin önemli olduğunu söyleyerek, ilerleyen günlerde belirli saatlerde su kısıtlamasına gidilebilir önerisinde bulundu

Sütiş Eskişehir
Eskişehir özel haberi: Yağışların azlığı sebebiyle barajlar alarm vermeye başladı. Su tasarrufuna dikkat çeken Eskişehirli vatandaşlar, bilinçli tüketimin önemli olduğunu söyleyerek, ilerleyen günlerde belirli saatlerde su kısıtlamasına gidilebilir önerisinde bulundu.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de içme suyu sağlayan barajlar alarm vermeye devam ediyor. Beklenen sonbahar yağışlarının gelmemesi ve kar yağışının da olmaması nedeniyle barajlar hızla boşalıyor. Büyükşehir Belediyesi şehrin farklı noktalarında bilbordlara astığı afişlerle vatandaşları suyu dikkatli kullanma konusunda uyarırken, vatandaşlar da israf konusunda hereksin hassas olması gerektiğini ifade ediyor.

PERİŞANLIK PAÇADAN AKAR
Halil Girgin: “Suyu tüketme konusunda bilinçliyim. Elimi yıkarım. Yıkarken de hemen kapatırım. Abdest alırken de dikkat ediyorum. Boşa su harcamam asla. İnsanlar bilinçli değil ama bu konuda. Genel olarak Türkiye’de herkes bu kadar dikkat etse de keşke dikkat edilse de insanlar susuzluk çekmese. Kar yağmazsa perişanlık paçadan akar. Yarın aç kalırız.”

“İSRAF ETMEYELİM”
İbrahim Ersoy: “Vatandaşlarımızın pek bilinçli olduğunu sanmıyorum. Ama ben yıllardır su tüketirken dikkatliyim. İsraf etmek zaten günah. Ama bu saatten sonra daha çok dikkat etmemiz lazım.  Suyumuzu mümkün olduğunca israf etmeden kullanalım. Bundan sonra bu konuyla ilgili daha çok düşünmemiz lazım. Sularımızı israf etmememiz lazım. İnşallah bir an önce yağmur yağar barajlar dolar.”

AĞUSTOSU DÜŞÜNEMİYORUM
Bünyamin Özcan: “Tasarruf konusunda bilinçli değiliz. Ben bir çiftçi olarak geleceğimizi, bu yazı nasıl atlatacağımızı düşünüyorum. Çok tereddütlüyüm. Çıkan ekinler kurudu. Sonradan ektiğimiz yerler çıkmadı. Tohum attığımız gibi duruyor. Ev kullanımında bilinçli değiliz. Barajlar boş. Ocak ayında biz bu kıtlığı çekiyorsak ağustosu hiç düşünemiyorum. Su kısıtlamasına gidilebilir. Belli saatlerde kesinti olabilir.”

İNSANLAR BİLİNÇLİ DEĞİL
Kenan Demir: “İnsanlar tasarruf konusunda bilinçli değil. Ben kendimin yeterince bilinçli olduğunu düşünmüyorum. Çok israf ediyoruz suyu. Kuraklık yaşayacağız bu gidişle. Yer altı sularına dahi çok dikkat etmemiz gerekiyor. Suyla ilgili konularda bundan sonra daha hassas olmamız lazım. Sorumluluk bizde. Ne kadar çok dikkat edersek sularımızı o kadar koruruz. Susuz hayat olmaz.”

SU NİMETTİR
Sadık Üçkaya: “Pandemiden önce de susuzluk problemdi. Şimdi arttı. Temizlik ve hijyen için suyu kullanmamız lazım ama bunu idareli kullanmamız lazım. Bu konuda halkın bilinçlenmesi lazım. Hatta pandemiden sonra ikinci büyük tehlike tarımın durumu. Çiftçinin işi suyu. Önlemlerin alınması lazım. Bizlerin de idareli kullanması lazım. Su nimettir kimse unutmasın.”

 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yok öyle bı dünya 8 Ocak 2021 14:03

Belediye kafasına göre su kesemez tasarruf bahanesiyle . yetkili bakanlıktan tüm illere bildiri göndermeden yapamaz hele covid varken insanları susuz bırakmak akla mantığa sığmaz gidin oto yikamacilari kapatın halı yikamacilari kapatın encok su tüketen boşa harcayan onlar gidin kapatın onlari

4 6 Cevap Yaz
Mkd 8 Ocak 2021 11:45

su sıkıntısı nasıl olur anlamıyorum .her yerinden su fışkırıyor çiftlerde su kaynıyor boş yere akıp gidiyor denize dökülüyor o kadar uzakmı getirmek şehri süslemek yerine bu işlere bakın lafa geldimi hiç altında kalmıyorlar .su yok, çöp temizliği dersen yok, e ne var

4 6 Cevap Yaz
bir yorum 8 Ocak 2021 11:28

Bulaşık yıkarken ön yıkama yapıp,sonra yeniden bulaşık makinasına bulaşıkları koyup yıkamak suyu boşa harcamaktır..Maalesef bir çok bayan bu şekilde bulaşık yıkıyor al sana boşa harcanan su örneği..

0 6 Cevap Yaz
Soralım 8 Ocak 2021 10:16

Peki belediyemiz, sokaklarda patlayan su boruları için yapılan ihbarlarda hemen gelecek mi ? Yoksa sular saatlerce sokaklara aktıktan sonra mı gelecek ? Ertesi gün mü gelecek ? Ne zaman böyle bir ihbarda bulunsam 185 arayıp söylesem hep ilgileniyorlar allah razı olsun. Ama çoook saat sonra, tonlarca su boşa aktıktan sonra ilgileniyor belediyemiz

3 8 Cevap Yaz
Zeki Yıkılmaz 8 Ocak 2021 10:03

Su tasarrufu illa ki önemlidir, sadece başımız sıkışınca buna dikkat çekmek bana göre riyadır. Geçen sene belediye yüzde 60 oranında suya zam yapmıştı. Buna takiben gazete yorumlarinda ve köşelerinde bazı çok bilmiş ve zeka küpü olan kişiler şöyle bahsetmişti; Eskişehirin suyu içilmiyo ki yeaaaa, Türkiyenin en içilemeyen suyu çoh bahallanmış yauvvvv, icilmeyen suya bu gada zammı olurmuş yeaaaa diye çemkiriyorlardı. Noooldu şimdi ? Beğenmedikleri suya nasıl muhtaç kaldılar ama değil mi ? Bir suyun faydası içilmektende ötedir. Su hayattır ama bazıları suyu sadece içilen birsey zannediyorlardı geçen sene. Yada işlerine öyle geliyordu bilemem. Sonuçta siyasi ideoloji için körü körüne tuttukları partinin muhalefetini yapmak için belediye tü kaka olmuştu. Beğenmedikleri suya ahanda böyle muhtaç kalırlar işte.. Şimdi suyu kireçli bulduklarına şükretsinler...

10 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi