Eskişehir'de su isyanı: Dereden su çekiyoruz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de su isyanı: Dereden su çekiyoruz!
A
a

Eskişehir Sarayören Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar su sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Yeni yerleşim yerleri ile birlikte artan bahçe ve tarla sulama işlemi nedeniyle tek deponun yetersiz kaldığını anlatan Sarayören sakinleri, “Ne evde su kullanabiliyoruz ne de hayvanlarımıza su verebiliyoruz” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Seyitgazi’ye bağlı Sarayören Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Yeni Sarayören Mahallesi olarak bilinen yerleşim yerinin oluşmasıyla birlikte Eski Sarayören Mahallesi sakinleri olarak su sıkıntısı yaşamaya başladıklarını belirtti. Şebeke suyuyla bahçe ve tarla sulama işlemi yapıldığı için depodaki suyun yetersiz kaldığını anlatan Eski Sarayören sakinleri, mahallenin aşağı kısımlarında oturanların suyunun olduğunu fakat yüksek kesimde oturanların suyunun olmadığını ifade etti. Komşularının kuyusundan su çekip tankerle ya da arabayla evlerinin önündeki bidonlara su taşıyan vatandaşlar, su sorununun bir an önce çözülmesini istiyor.

“ÜST KISMA SU GELMİYOR”
Kovalarla hayvanlara su vermeye çalıştıklarını söyleyen Selahatin Kınalı, “Yeni yerleşim alanında 130 hane var. 300’er metre bahçesi olsa 40 dönüm eder. 40 dönüm yer sulanırsa burada köylü tuvalete gidemez. Abdest alamıyor. Buna en kısa zamanda çözüm bulunması lazım. Devlet buna çare bulsun. Depo mu yapacak, ayıracak mı bilmiyorum ama bu köyün suyu yok. Köyün üst kısmına su gelmiyor. Dereden, çeşmeden kovayla su çekiyoruz. Kovayla hayvan sulanmaz. Herkesin hayvanı evde. Evin içinde de suyumuz yok” diye konuştu.

“KOMŞUDAN TANKERLE ALIYORUZ”
“Komşudan tankerle su alıp götürüyorum” diyen Yusuf Pehlivanoğlu, “Sıkıntı çok büyük. Benim evimde 15 gündür su yok. Komşudan tankerle su alıp götürüyorum. Evimde kullanmaya, hayvanlarıma vermeye götürüyorum buradan su çekip. Burada 120 hane var. Yeni yerleşim yerine buradan su verdiler. Bizim sıkıntımız arttı. Köy yolundaki tarlalara su verilince yine suyumuz gitti. Biz tuvalete giremiyoruz. Bizim köyün yüzde 50’sinin suyu yok. Aşağıda oturanların var. Yukarı tarafta oturanların suyu yok” şeklinde konuştu.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Zaim şenyurt 29 Mayıs 2021 00:54

Makyajcı belediye göreve bi zahmet.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi