Eskişehir'de su alarmı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de su alarmı!
A
a

Eskişehir'de 2019 yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın ilki Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Eskişehir’in kullanma suyunu karşılayan Porsuk Barajı’nda geçen yıla göre yüzde 9 oranındaki azalmasına dikkat çekildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de su seviyesinde dikkat edilmesi gereken düşüş yaşandı. Çalışmalardan gerekli verimin alınabilmesi için ilgili kurum ve kuruluşların koordinasyon ve işbirliği içerisinde çalışmalarının ayrı bir öneme sahip olduğunu bildiren Vali Çakacak, toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İlimizdeki kamu yatırımlarının 2018 yılı dördüncü dönem sonu itibarıyla genel durumlarına baktığımızda; İlimizde 22 yatırımcı kuruluşun gerçekleştirdiği yatırımların toplam proje bedelleri 4 milyar 454 milyon 963 bin 480 TL, 2018 yılı ödeneği 833 milyon 794 bin 4 TL, dönem sonu itibariyle harcama 602 milyon 438 bin 175 TL’dir. Toplam 446 adet projenin 192’si tamamlanmış, 155’i devam etmekte, 17’si ihale aşamasında, 4’ünün ihalesi yapılmış olup, 1 proje iptal edilmiş, 77 projeye ise henüz başlanmamıştır. Bu projelerin dönem sonu itibariyle ortalama fiziki ve ortalama nakdi gerçekleşme oranları % 55’tir. Mahalli idarelerimizce ise 126 adet yatırım projesi yürütülmekte olup bu projelerin toplam bedeli 1 milyar 126 milyon 832 bin 498 TL’dir.

İNÖNÜ SU ALTINDA KALABİLİR

Toplantıda söz alan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, İnönü İlçesi’nin selle karşı karşıya olduğunu aktardı. n Bozkurt, “Geçen sene yağış yoktu tehlike yoktu ama bugün İnönü’de 50 cm’den fazla kar var. Dağların üzerinde biriken kar vadiden mağaraların hemen üzerinden akıyor, yukarıdan gelen taşlar molozlar DSİ’nin kanalını kapatıyor ve İnönü’nün 3 mahallesi sular altında kalıyor. Buraya gelirken yine yüreğim cız ederek geldim. Hava ısındı eğer dağdaki karlar erirse, şuana kadar hiçbir önlemde alınmadı. İnönü sel sularının altında kalabilir” diye konuştu. Konunun önemine vurgu yapan Vali Çakacak ise DSİ ve ESKİ’nin neler yapabileceğine dair bir toplantının gerçekleştirilmesi talimatını verdi. DSİ 3. Bölge Müdür Yardımcısı Durmuş Duran yaptığı sunumda Eskişehir’deki barajların doluluk oranlarını aktardı. Eskişehir’in şebeke suyunun geldiği Porsuk Barajı’nda geçen yıla göre yüzde 9 oranındaki azalma dikkat çekti. Müdür Yardımcısı Duran bu yılın yağışlı geçmesi nedeniyle şehrimizde kuraklık yaşanmayacağını belirtti. DSİ’ye bağlı barajların doluluk oranlarında geçen yıla göre toplamda yüzde 6’lık düşüş olduğu gözlenirken, doluluk oranı yüzde 2’lere gerileyen Keskin Barajı ise kuruma tehlikesi ile karşı karşıya.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 22 Ocak 2019 12:51

Bazı kesimler tarafında beğenilmeyen belediye meclis üyeleri tarafından engelleniyoruz dediğinde yinemi aynı şey deyipte eleştirdiğiniz yılmaz hoca bunun olacağını bildiğinden iki yıl önce aktarmac barajını yaptı ama şehire su sağlayacak boru parasını onaylamadılar

0 1 Cevap Yaz
eses

Emin misiniz?

1 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi