Eskişehir'de son umut yaz mevsiminde...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de son umut yaz mevsiminde...
A
a

Pazarda fiyatların hala yüksek olduğunu söyleyen vatandaşlar, mazota ve gübreye gelen zamlar nedeniyle fiyatların düşmeyeceğini belirtti. Hiçbir şey alamadan eve döndüklerini söyleyen Perihan Biter, “Yazık günah bu insanlara. Yemeden öleceksin yani” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Pazarda fiyatların hala yüksek olduğunu söyleyen vatandaşlar, mazota ve gübreye gelen zamlar nedeniyle fiyatların düşmeyeceğini belirtti. Hiçbir şey alamadan eve döndüklerini söyleyen Perihan Biter, “Yazık günah bu insanlara. Yemeden öleceksin yani” dedi.
Çarşamba pazarında alışverişe çıkan vatandaşlar, pazar fiyatlarının hala yüksek olmasından dert yandı. Mazota ve gübreye gelen zamlar nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarının düşmeyeceğini belirten vatandaşlar, emekli maaşıyla geçinmenin zorluğundan da bahsetti.

“MAZOT ALDI BAŞINI GİTTİ”
Ürünler bollaşmasıyla fiyatların düşeceğini söyleyen pazarcı İsmail Kahraman, “İlerleyen günlerde bahçe ürünleri çıktıkça fiyatlarımız ister istemez düşecektir. Domates, salatalık, patlıcan zamanla bunlar düşecektir. Patlıcanın kilosu şu an 20 lira, kabak 10 lira, salatalık 12 lira, biber çeşitlerimiz 18-20 lira arasında değişiyor, domates 20 lira. Mazot aldı başını gitti. Bu da ister istemez fiyatlara da yansıyor” diye konuştu.

YAZ GELİNCE DÜŞECEK
2 hafta önce pazardaki fiyatların daha yüksek olduğunu belirten pazarcı Veli Bozkuş ise, “Havaların soğuk olması nedeniyle fiyatlar tavan yapmıştı. Ama şu anda ürünler çıkmaya başladı. Fiyatlar düşmeye başlayacak. Salatalık 10 lira, çilek 15 lira. İki hafta önce çilek 30 lira. Bollaşmadan dolayı bu. Haftaya 10 lira olur çilek. Yaz gelince fiyatlar değişecek” şeklinde konuştu.

HER ŞEY ATEŞ PAHASI
Her şeyin ateş pahası olduğunu söyleyen bir vatandaş, “Emeklinin gücü ne olacak? Sürünüyor emekli. Hala emekliyor, ayağa kalkamadık ki. Daha ne kadar emekleyeceğiz bilmiyorum. Mazota, gübreye her gün zam geliyor. Bu fiyatlar düşer mi?” dedi.

Perihan Biter
“Çok pahalı. Bir emekli maaşıyla geçinilmiyor artık. Hiçbir şey alamadan gidiyoruz. Yazık günah bu insanlara. Yemeden öleceksin yani. Onu diyorlar.”

Hüseyin Biter
“15-20 lira olmuş bir marul, ıspanak 15-20 lira. Patlıcanın hadi mevsimi değildi ama bir ıspanağı alamıyorsan ne diyeyim. Ispanağın mevsimi şu an. Neden 15-20 lira?”

Ayşe Tuna
“Pazar uçuyor. Hiç düştüğü yok fiyatların. Eşim vefat etti benim. 1350 lira aylık alıyorum. 1000 lira kira veriyorum. Zorlanıyorum. Nasıl alacağım?”

Şefika Gülger
“Çok pahalı. Çok zorluyor. 100 lirayla çıkardık pazara. Şimdi 200 liraya çıkıyoruz ama yine bir şey alınmıyor. Bu fiyatlar düşmez. İstediğimizi alamıyoruz.”

 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çiftelerli 22 Nisan 2022 13:03

Ölümcül bir enflasyon var 2001krizinde bile bu kadar olmamıştı

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi