Eskişehir'de şok görüntüler! Bunları çocuklara satıyorlar...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de şok görüntüler! Bunları çocuklara satıyorlar...
A
a

Eskişehir'de çocuk sağlığını tehdit eden ‘merdiven altı uçan balon üretimine’ Odunpazarı Zabıtasından müdahale

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Zabıta ekipleri ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çocukların sağlığını tehdit eden ve balonların uçması için, içine helyum yerine, patlayıcı ve yanıcı bir kimyasal birleşim koyarak merdiven altı uçan balon üretimi yapılan bir eve baskın yaptı. Zabıta Ekipleri, merdiven altı fason balon imalatı yapılan evde bulunan,  yanıcı ve patlayıcı olan kimyasal maddelere Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcısının talimatı ile el koydu. Zabıta ekiplerinin el koyduğu kimyasal maddeler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından imha edilecek.
 
21.08.2022 Pazar günü saat 09.10 sularında Yıldıztepe Polis Merkezi Amirliğine Büyükdere Mahallesi Sarıbaşak Sokakta bir evde ‘fason balon’ imalatı yapıldığı, balonların uçması için de içlerine helyum yerine alüminyum talaşı ile kostik olarak tabir edilen maddelerden bir kimyasal birleşim konulduğu ihbarı yapıldı. Konu Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcısına bildirildi. Savcının talimatı ile ‘merdiven altı’ olarak tabir edilen imalathaneye Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü Ekipleri gönderildi. Ardından da Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekiplerine bilgi verildi.
 
Olay yerine intikal eden Zabıta ekipleri, yaptıkları incelemelerde 11 varil içerisinde 200 kg alüminyum talaş ve kostik çözeltilerin bulunduğu varillerden numune aldı. Ekipler, Başsavcının talimatı ile olay yerinde bulunan yaklaşık 15 kg ağırlığındaki alüminyum talaş ve 3 paket içinde toplam 70 gr ağırlığındaki ‘kostik’ olarak tabir edilen lavabo açıcılarına el koydu. Kostik çözeltilerin bulunduğu variller ile evde bulunan yaklaşık 3000 balon, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ekipleri tarafından imha edilmek için gerekli çalışmalar yapılıncaya kadar ev sahibine yediemin olarak teslim edildi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi