Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de skandal iddia: Penisi kopan çocuğa bakmadılar!

Eskişehir'de yaşanan ve akıllara durgunluk veren bir iddiadan bahsedeceğim bugün sizlere...

6 Ağustos 2020 09:36
A
a
Sütiş Eskişehir
Değerli okurlarım, bugün sizlere, akıllara durgunluk veren bir iddiadan bahsedeceğim.
 
*
 
Bu iddiayı, kamuoyunun duyması, yetkililerin ise yakından takip etmesi amacıyla hiçbir yorum yapmadan objektif bir biçimde haberleştirdim ve MIH sütunlarında yayınlanmak üzere hazırladım.
 
Başlayalım…
 
*
 
Olay tarihi: 25.07.2020.
Olay yeri: 71 Evler Mahallesi.
Olay saati: 21.00 suları.
 
*
 Kapı 06 08 2020

 Çocuğun gittiği şantiye alanı    ve penisi koparan o kapı 

ÜREME ORGANINI KAYBETTİ

İnşaata kaçan topunu alırken rüzgarın etkisiyle birlikte demir kapının kapanmasıyla penisinin bir kısmı kopan üç yaşındaki çocuk, aynı zamanda ‘eğitim ve araştırma hastanesi’ statüsünde olan ‘Eskişehir Şehir Hastanesi’ acil servisine götürüldü. Burada müdahale edilmeyince apar topar Tıp Fakültesine taşındı ancak iş işten geçti. Küçük çocuk, üreme organını kaybetti!
 

Şantiye 06 08 2020

Görüldüğü üzere, şantiyeyi çevrelemesi gereken  güvenlik bariyeri ve herhangi uyarıcı levha yok. 

O ÇOCUK CERRAHİ UZMANI KİM?

‘Sağlık devrimi’ şeklinde nitelendirilen Şehir Hastanelerinden birisi olan Eskişehir Şehir Hastanesi’nde, skandal bir olay yaşandığı öne sürülüyor. Acil serviste görevli doktor Z.B.Ş. ile kimliği tespit edilmeye çalışılan çocuk cerrahi servisi doktorunun, inşaat alanında bulunan kapının aniden kapanması sonucu penisi kopan çocuğa müdahalede bulunmadıkları ve bu yüzden çocuğun üreme organında tamiri imkansız zedelenme gerçekleştiği iddia ediliyor.
 
Kopan Parça 06 08 2020

Çocuğun penisinden kopan parça 

 

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Söz konusu olay üzerine, çocuğun ailesi, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na kamu davası açılması istemiyle suç duyurusunda bulundu. Şehir Hastanesi doktorlarının ağır ihmalinin ve kusurunun bulunduğu savunulan ve Savcılığa ulaştırılan dilekçede, olay şöyle anlatılıyor:
 

ACİLDE GÖREVLİ DOKTOR ‘BİR ŞEY YAPAMAM’ DEMİŞ

“3 yaşındaki çocuk S. K., annesi ile babasının işte oldukları saatlerde Şehir Hastanesiyle aynı mahallede bulunan 71 Evler Mahallesindeki evlerinin önünde oynarken topu evlerinin bitişiğindeki inşaat şantiyesine kaçıyor. Çocuk, topun peşinden giderek, hiçbir güvenlik önlemi alınmayan inşaat şantiyesine giriyor. Şantiyenin giriş kapasının rüzgarın etkisiyle kapanması sonucu çocuğun penisi kapı arasına sıkışıyor ve penisin uç kısmı kopuyor. Olay yaşanır yaşanmaz eve gelen çocuğun dayısı R.Ö. ile arkadaşı N. Ö., çocuğu Eskişehir Şehir Hastanesi acil servise götürüyor. Acilde görevli doktor Z.B.Ş. çocuğu muayene etmiyor, pansuman yapmıyor, yaralanmanın boyutunu incelemiyor, penisinin uzaktan fotoğrafını çekerek kimliği araştırılan ve şüpheli olarak görülen çocuk cerrahi servisi doktoruna gönderiyor. Bu sırada acilde görevli doktor Z.B.Ş. çocuğun dayısına, kendisinin pratisyen hekim olduğunu ve bir şey yapamayacağını, reçeteye yazdığı kremi almasını ve çocuğa pansuman yapmasını söylüyor.
 
Talihsiz çocuk 06 08 2020

Üç yaşındaki talihsiz çocuk, Tıp Fakültesinde tedavi altında

ZAMANINDA MÜDAHALE EDİLSEYDİ KURTARILACAKTI

Bunun üzerine dayı R.Ö., çocuğu alıp apar topar Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüyor. Bunu kendi imkanlarıyla yapıyor. Çünkü hastane, kan içinde olan çocuğa ambulans dahi tahsis etmiyor. Çocuk, Tıp Fakültesi acil serviste muayene ediliyor ve inceleme sonucunda penisin uç kısmının koptuğu tespit ediliyor. Doktorlar, kopan dokunun bulunmasını istiyorlar. Bunun üzerine dayı R.Ö., hızla olay yerine gidiyor ve dokuyu bularak hastaneye ulaştırıyor. Ancak doktorlar, geç kalındığı için dokunun öldüğünü, işlevini kaybettiğini ve operasyon yapamayacaklarını söylüyorlar. Eğer Şehir Hastanesinde zamanında müdahalede bulunulsaydı, çocuğun üreme organının kurtarılabileceği ifade ediliyor.”
 
*
 
Evet…
Yukarıda haberleştirerek aktardıklarıma ek olarak şunları da ifade etmek istiyorum:
 
  • Aile, Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunun yanı sıra, CİMER’e de şikayette bulundu.
  • Yine çocuğun ailesi, Sağlık Bakanlığı’na da şikayette bulunmaya hazırlanıyor.
  • Üç yaşındaki talihsiz çocuk, halen, Tıp Fakültesinde tedavi altında bulunuyor.
 
*
 
Tüm bunları aktardıktan sonra temennim şudur: Yetkililer, ivedilikle harekete geçmelilerdir. El kadar çocuğun geleceğini yakanlar kimlerse, hesap sorulmalıdır. Yasal zorunluluk olmasına rağmen hiçbir güvenlik önlemi almadığı iddia edilen şantiye sorumluları da, çocuğa müdahale etmedikleri öne sürülen Şehir Hastanesi doktorları da muhakkak ki soruşturma konusu yapılmalıdır. Suçsuzlarsa ne ala, ancak suçlularsa gerekli yaptırım uygulanmalıdır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
birisi 7 Ağustos 2020 02:42

Demek karin agrisi, rutin kontrol,grip gibi durumlarda sehir hastanesine gidebiliriz .acil ve kritik saglik ve hayat soz konusuysa sehir hastanesine gitmeyecegiz. Ya kopmus parca desene adama bunu bul getir diye zaman kaybettiriyorsun ustune duseni yapmaya calismamissin ki Koskoca devasa göz kamaştırıcı hastanenizde bi penisi dikemiyorsunuz hani sağlıkta dönüm noktanız hep bir kafadan salma psikolojisi. Ambulans vermemek nedir onu hic anlamadim. 3 yasindaki cocugun o saatte basinda kimse yokken disarda olmasini da hic anlamadim. Sorsan ana ve baba cocugu icin calisiyor sorumsuzluk hat safada. Bakamayacaginiz cocugu dogurmayin gunah. Çok üzüldüm çocuğun çektiği acıya.

1 5 Cevap Yaz
Hamdi 6 Ağustos 2020 22:09

Şehir hastanesi reklam için yapıldı zaten işlevsel değil gösterişli, içine girdikten sonra 15 dk sürüyor bir polikliniğe gitmek. Fakaat Osmangazi üniversitesi de hiç iyi değil. Hastaneler kendilerini aşan cerrahi işlemlerde hastayı işin uzmanına yönlendirebilir bence ama Osmangazi Üniversitesinin hastalara olan ilgisizliğini bildiğim için gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki iki hastaneye de dava açılmalı. Osmangazi Tıp'a gitmek yerine sağlık ocağında tedavi olurum daha iyi.

1 5 Cevap Yaz
Acaba 6 Ağustos 2020 12:25

Bu çocuk yerine trafik kazasında kolu, bacağı veya herhangi bir uzvu kopan bir yetişkin getirilseydi, acaba sonuç yine organ kaybı mı olacaktı ? Şehir hastahaneleri iyidir, hoştur. Maşallah hilton hoteli gibi hastahane yapmışlar ama ya verilen sağlık hizmetinin kalitesi ne durumda ? Bu tip ani gelişen kazalarda zamanında ve doğru müdahale yapılmaması sonucu oluşan ihmaller zinciri, verilen sağlık hizmetinin kalitesini sorgulatmaz mı ? Yada avrupa bizi kıskanıyor diye kendimizi kandırmaya devam mı edelim ?

5 12 Cevap Yaz
Üzücü 6 Ağustos 2020 12:16

Çocukların tamda iyi ve kötüyü ayıramayacak yaşta bu tür kazaların başlarına gelmesi çok üzücü çok ! Bende 4 yaşımdayken evde kimse yoktu ve ucu kesilmiş bir kabloyu prize takmıştım ve sonrasında elektriğin çarpmasıyla neye uğradığıma şaşırmıştım. Velhasıl aklım başıma gelmişti ve bir daha asla elektrik prizine açık kablo takmamıştım. Dedim ya bu yaşta hiçbir çocuk çok aşırı zeki değilse iyiyi veya kötüyü ayırma yetisine sahip değildir. Sonra saat 21.00 da 3 yaşında çocuğun hala dışarda olması ise en büyük ihmal bence. Vahvah ismiyle yorum yapan kişi şunu bilmeli ki; O toz kondurulamayan şehir hastahanesinde bir ihmal gerçekleşmiş ve ani gelişen bu korkunç olaya karşı sıcağı sıcağına ani bir refleks ile yapılması gereken müdahale yapılmamıştır. Sağlıkta devrim yaptık demekle bu işler oldu bittiye getirilemez. Önemli olan yapılan işin profesyonelce yürütülmesi ve ast üst ayrımı yapmadan çözüme odaklanmaktır

5 11 Cevap Yaz
2633 6 Ağustos 2020 11:28

yazıklar olsun

3 12 Cevap Yaz
vahvah 6 Ağustos 2020 10:34

Üç yaşında çocuk şantiyede işi ne hem parçayı neden şehir hastanesine zamanında çocukla götürmemişler yazık üzüldük vah vah ama gaye çocuk değil şehir hastaneleri hala anlamadınız mı

11 8 Cevap Yaz
Az empati yapsana

Üç yaşında çocuk diyor üç yaşında çocuk yahu, 13 yaşında demiyor. 3 yaşında çocuğun aklı ermez kardeşim ermezz! Tam yavaş yavaş çevresini tanımaya başladığı, keşfettiği meraklı yaşlarında o çocuk. Daha iyiyi ve kötüyü, özellikle tehlikeyi ayırt edemeyecek yaşta. Elbet ailenin ihmali var, zira gece 21.00 saatlerinde bu yaşta çoluk çocuğun dışarda olmasıda en büyük ihmaldir. Fakat sizlerin öve öve bitiremediği avrupanın kıskanmaktan aklını oynattığı şehir hastahanelerine kimsenin laf ettiği yok ! Sadece orada görevli doktorların ihmali ve bir sağlık skandalı söz konusu. Herşeye ideolojik bakma sevdanız ne zaman bitecek ?

5 12
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi