Eskişehir'de sevindiren açıklama!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sevindiren açıklama!
A
a

Eskişehir'de Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Bulvarı’nda dükkanı olan esnaf, Anadolu Üniversitesi’nin 2021-2022 eğitim öğretim dönemi için hibrit eğitim alma kararını sevinçle karşıladıklarını söyledi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada üniversitenin 2021-2022 eğitim öğretim döneminde hibrit eğitime geçeceği duyuruldu. Üniversitenin bulunduğu Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Bulvarı’nda dükkanı olan esnaf, kararı sevinçle karşıladıklarını söyledi. Bir buçuk yıldır devam eden pandemi nedeniyle zarar ettiklerini anlatan esnaf, elektrik faturasını çıkaramadıkları dönemler olduğunu ifade etti.

ELEKTRİK PARASINI ÇIKARTAMADIK
Öğrencilerin ayakta tuttuğu bir muhitte olduklarını söyleyen Ümit Armatlı, “1.5 yıl geçmedi, geçmek bilmedi. Özellikle konum itibariyle biz öğrenci odaklı çalışan noktadayız. Elektrik parasını çıkartamadığımız günler oldu. Devletten de herhangi bir destek görmedik. Çoğu kişi zaten kapattı dükkânını. Burada kiralar çok yüksek olduğu için insanlar kapattı dükkânlarını. Burası öğrencilerin ayakta tuttuğu bir muhit. Öğrenci olmadığında da iş yapamıyorsunuz ama giderleriniz aynı. Umutla bekliyoruz öğrencilerin gelmesini. Tamamı yüz yüze olmayacakmış. Yeterli olmasa da bir şekilde tekeri döndürecek diye düşünüyoruz. Yeterli olmayacak gibi geliyor ama bana. Zararımızı karşılamaz ama arık bundan sonrasına bakıyoruz. Olan oldu en azından bundan sonra zarara girmeyiz diye düşünüyoruz. Görmemiz lazım ama. Kaç öğrenci gelecek bilmiyoruz daha” diye konuştu.

DÜKKANIN PERAKENDESİNİN DÜŞÜK
Yüz yüze eğitim olmadığı için dükkanın perakendesinin düşük olduğunu belirten Nezih Erden, “Pandemi dönemi çok zor bir dönemdi. İşler durgundu. Şu an düğünler gayet iyi gidiyor. Geçen sene üniversiteler de kapalı olduğu için dükkânımızın perakendesi gerçekten çok düşüktü. Bu dönemde üniversitelerin ve diğer okulların da tamamen açılacak olması bizi çok sevindirdi. Umutluyuz. Zarar ettik geçmiş dönemde. Ama düğünlerle beraber okulların açılmasıyla bu zararı kapatacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİ BEKLİYORUZ
Öğrencilerin gelmesini beklediklerini ifade eden Ali Rıza Yıldız, “İşler pandemi döneminde zor geçti esnaf için. Herkes üniversitelerin, okulların açılmasını istiyor. Pandemi nedeniyle öğrenciler eğitimden geri kaldı, esnaf da iş yapamadı. Herkes etkilendi. Öğrencilerin gelmesi işlerimizi hareketlendirir. Yeterince sıkıntı çektik umarım bundan sonra iyi olur. Öğrencileri bekliyoruz” dedi. 
 
 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi