Eskişehir'de ses getiren çıkış yanıt bekliyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ses getiren çıkış yanıt bekliyor!
A
a

ES TV ekranlarında Odunpazarı Belediye Meclis Üyeleri, Burhan Sakallı ve Kazım Kurt dönemlerindeki bütçeleri aydınlatmak amacıyla programa davet edildi. Açıkça programında konuşan Başkan Kurt “Biz yüzleşmeye hazırız” dedi.

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediye Meclis Üyeleri, Burhan Sakallı ve Kazım Kurt dönemlerindeki bütçeleri aydınlatmak amacıyla Yazı İşleri programında programa davet edildi. Anadolu Gazetesi Köşe Yazarı Kerem Akyıl konuyla ilgili AK Parti ile CHP temsilcilerini ekranlara çağırdı. Öte yandan Açıkça Programına konuk olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ‘a ESGROUP Koordinatörü Ali Baş tarafından “İki dönemde yaşananları kıyaslama açısından yüzleşir misiniz?” sorusu yöneltildi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da “Biz hazırız” diye yanıt verdi. Kazım Kurt Ihlamurkent ve Vadişehir mahallesine 2014 öncesinde yapılan ve 2014 sonra yapılan konutların rakamlarını paylaşarak Burhan Sakallı’yı eleştirdi. Kurt, “Karşılaştırma işini yapalım ve insanlar ona göre notunu versin” diye konuştu.
DAVETİNİZ BİZİ MEMNUN ETTİ
Odunpazarı Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Emre Genç de çağrıya yanıt verdi. Genç, konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Genç, Ali Baş’ın köşesinde de yer verdiği konuyu alıntılayarak, “Davetiniz CHP grubu olarak bizleri memnun etti. Hemşehrilerimizle Belediyemizin şeffaf yönetim şeklini, yaptığımız çalışmaları ve hizmetleri paylaşmak, bilgilendirmek bizim için vazifedir. AK Parti Meclis Üyelerini de bu davete olumlu yanıt vermelerini isteriz” ifadelerine yer verdi.
BOZGUNCU OLMAK İSTEMEM!
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ES TV ekranlarında yayınlanan Açıkça programında gazeteciler Ali Baş, Meltem Karakaş ve Arif Anbar’ın sorularını yanıtladı. Başkan Kurt, Eskişehir ve Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. TOKİ’nin özellikle Karapınar 2. Etap Projesiyle 2010’dan bu yana her gün tartıştığı bir kurum olduğunu ifade eden Başkan Kurt, “2014’ten sonra bir türlü olgun bir ilişki kuramadık. Biz ısrarla TOKİ’ni yaptığı işlerdeki olumsuzlukları düzeltmesi ve bunu sağladıktan sonra sözleşmelerin yapılması konusunda ısrarcı olduk. Ama TOKİ, kalıplaşmış sözleşmenin dışına çıkmak istemiyor. O nedenle de vatandaşı hep zarara uğratıyor. Şu anda yapılan inşaatlar 2018 seçiminden önce 100 bin konutun kapsamı içindeki inşaatlar. Yani 3-4 yıl beklemiş seçime 8 ay kala 2018’de kura çekip evini sana teslim ediyorum dediği insanların hakkı olan evlerin inşaatına başladı. Ona da kaçak biçimde başladılar. 500 bin konutun kapsamında yani bu dönem söz verilen ve siyasi bir propaganda aracı olarak kullanılan sosyal konutun kapsamında olan yerler sanıyorum TOKİ’nin daha önce Gecekondu Önleme Bölgesi olarak ilan ettiği 150 hektarlık Mamuca, gene aynı bölgedeki inşaatlardır diye tahmin ediyorum. Bize, Odunpazarı Belediyesi’ne, gelmiş herhangi bir inşaat ya da imar başvurusu söz konusu değil. Seçim öncesi hayali bir satış. Bunun bu şartlar altında üretilmesi, yapılması mümkün değildir. İnsanları kandırmaya, aldatmaya yönelik bir seçim çalışmasıdır” dedi.
TOKİ’YE GÜVENMİYORUM
“Arsa satışlarıyla ilgili TOKİ için ayrılan kamu arsalarının bilgisini vereyim” diyen Kazım Kurt, “Seyitgazi yolunda Kocakır var; orası olması gerekir. Biz orada Çevre ve Şehircilik tarafından yapılan Süper Kent projesini de desteklemiştir. Keşke yapılsaydı. Ancak 2 ay kadar önce Vilayetten gelen yazıda bazı Hazine arsalarının olduğu bölgelerin TOKİ’ye tahsis edilmek üzere planladığı ve buraların 5 binlik, binlik planlarının olup olmadığı, altyapısının olup olmadığıyla ilgili soru geldi. Büyük ihtimalle yanlışlıkla geldi. Bunlardan biri Sofça’daki Hasırca Çiftliği. Bu çiftlik TOKİ’ye tahsis ediliyor sosyal konu yapılmak amacıyla. Orası Eskişehir’e 40 kilometre uzaklıkta. O yolu her gün insanlar gelip gidecek, ev alacak. Böyle bir hayali satacaklar ama bence esas amaç Hasırca Çiftliğine çökmek. Oradaki tarım alanı birinci sınıf, kaliteli ve hatta sit bölgesi olan yerler de var. Ben bunları hayretle karşıladım. Vilayete de oranın planının olup olmadığını ve bizim tarafımızdan işlenmek istediğini yazıp gönderdik. Yani TOKİ’nin burada yapacağı arsalardan birisi orası, diğer tarafını bilemem” ifadelerini kullandı. Vatandaş faydalanacaksa bozguncu olmak istemediğini de belirten Kurt, “TOKİ’ye güvenmediğimi, bu işi yapamayacağını, söylenen süre ve şartlarda asla ve asla bitiremeyeceğini çok net söyledim. TOKİ’nin yoksullara ev vereyim, barınmasını sağlayayım gibi bir amacı kalmamıştır” dedi.
Eskişehir'de ses getiren çıkış yanıt bekliyor! 13.10.2022
SEÇİMDE HESABI SORULUR
“Türkiye’de hak aramak pahalı, hak aramak paralı. Bir avukata gitmek herkesin altından kalkacağı işte değil. Ödeyeceği taksitin dışında hiçbir biçimde para harcama şansı olmayan insanların dava ederek hak arama şansı yok” diyen Başkan Kurt, “Ama ben bunu yaptım, avukatım. Kendim TOKİ’den aldığım evle ilgili olarak davalar açtım, kazandım ben TOKİ’den para aldım diyelim. Benim açmış olduğum davayı komşularımız örnek gösterdi bizim Sıraevler’de pek çok kişi TOKİ’den para aldık geç teslim ve kötü inşaattan dolayı. Hak aranırsa bulunur. Uzar ama sonuç alınır. TOKİ’ye ihaleye fesat karıştırmaktan falan dava açılması mümkün değil çünkü o işe cesaret edecek savcı ve mahkeme yok. Dolayısıyla bu böyle gidiyor. Ne zaman bunun hesabı sorulur? Seçim olur, TOKİ yönetimleri değişir, düzeldikten sonra… TOKİ’nin şimdiye kadar yapmış olduğu işlerden dolayı vatandaşa, müteahhitlere ödediği tazminatları görev zararı olarak yönetenlere rücu ederseniz o zaman pek çok şey ortaya çıkmış olur. Ama atı alan Üsküdar’ı geçti. Bu 20 yıldır böyle gidiyor ben vatandaşlara TOKİ’yle iş yapmalarını önermem” diye konuştu.
İNSANLAR NOTUNU VERSİN
Kurt, “Burhan Sakallı İki dönemde mahalle yaptık diyor. Sanki Burhan Sakallı kendi yapmış oraları da öyle konuşuyor. 2014 yılına kadar, yani ben Belediye Başkanı oluncaya kadar Ihlamurkent ve Vadişehir’de ruhsatlı konut sayısı 4 bin 992. Bunun 4 bin 542’sini TOKİ yapmış. 450 konutu da kişiler yapmış. Yani Burhan Sakallı diyor ki ben iki tane mahalle yaptım filan dediği yerdeki konut sayısı 4 bin 992. 2014 yılına kadar Sakallı dahil ve diğer başkanlar da dahil. 2014-2022 arasında bir 8 yılda oraya yapılan konut sayısı 3 bin 720 ve hiç biri TOKİ değil. Dolayısıyla burada şimdi eski seçimlerde yüz binlerce ağaç diktik filan diyordu şimdi binlerce, 20 bin filan ev yaptık diyor. Ihlamutkent’te şu anki Ocak 2022 tarihi itibariyle nüfusu 8 bin 618, Vadişehir’in nüfusu da 11 bin 600. Yani yaşayan kişi sayısı 20 bin. Biz orayı aştık. Orada altyapıyı güzel yaptığımız için, insanların iş yapmasını kolaylaştırdığımız için oraya özel sektör geldi, bu işi yapıyor. Dolayısıyla burada şimdi bu işi ben yaptım mı diyeyim. O nedenle bunu Eskişehirliler bir bilsin. Bir günde şu karşılaştırma işini bir yapalım, ne oldu nasıl gitti bir görelim. Ondan sonra insanlar notunu versin” ifadelerini kullandı.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 13 Ekim 2022 13:51

Odunpazarı virane lik her yer dökülüyor çöp yığınları dolu bir ara bakın size zahmet.

3 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi