Çiftçiyle dalga geçmişler

Ne zamandır beklenen ve şeker pancarı baz alım kesin fiyatları belirlendi.

31 Ekim 2020 09:08
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Ne zamandır beklenen ve şeker pancarı baz alım kesin fiyatları belirlendi. Maalesef geçen sene 300 lira olan fiyatlar, bu sene 336 lira olarak açıklandı. Zaten nicedir şeker pancarı alım fiyatları açıklanmıyordu. Böylesine saçma sapan bir gecikmenin hayra alamet olmadığını hepimiz tahmin ediyorduk. Mesela ben, "Muhtemelen komik sayılacak bir fiyat belirlediler, utançlarından açıklayamıyorlar" demiştim. Hatta katıldığım Fikir Meydanı programında, "Damat Bey enflasyonun yüzde 11,75 olduğunu söyledi; ister misiniz 335 lira 25 kuruş fiyat açıklasınlar?" demiştim. Ancak bunu da abartı olsun diye söylemiştim. Açıkçası utanç duyulacak fiyat olarak 350 lira civarında bir rakam açıklayacaklarını tahmin ediyordum. Demek benim utanma sınırım bile beyefendiler için yüksekteymiş. Artık utanma sınırlarını alt üst etmişler. Bir de "Üreticilerimize bol kazançlı ve bereketli mahsul yılı geçirmelerini temenni eder, açıklanan bu fiyatın hayırlı uğurlu olmasını dileriz" demesinler mi? Resmen dalga geçmişler çiftçimizle. Hani çocuğun eline 2 lira sıkıştırır, "Git kendine gofret al" dersiniz ya, işte Türkşeker de aynısını çiftçimize yapmış. 336 lira da ne demek oluyor? Ölsün mü Eskişehirli çiftçi? Şimdi siz çiftçimizin seneye pancar ekeceğini mi zannediyorsunuz? Ekmeği bile üretemez duruma geldik, şeker de mi üretemeyeceğiz?

Bize ne oluyor böyle?
Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz hayatını kaybetti. Kendisine rahmet, sevenlerine de sabır dileriz. Kanser illetine yenik düşen Mesut Yılmaz 72 yaşındaydı. Mesut Yılmaz başbakan iken, etrafında zaten ilikli olan ceketinin düğmesini bir kere daha iliklemeye kalkan yalakalar, şimdi rahmetlinin arkasından konuşuyor. Bazı solcular, sağcı olduğu için; sağcılar AK Partili veya DYP'li değil de ANAP'lı olduğu için, ANAP'lılar, Özal'cı olmadığı için; Fenerbahçeliler, Galatasaraylı olduğu için arkasından laf ettiler. Toplum olarak nasıl hastalıklı bir durumda olduğumuzun farkında mıyız acaba? Sağlığında evlat acısı da çeken Mesut Yılmaz'ın imtihanıyla Allah kimseyi sınamasın. Ölenin ardından bir rahmet okumak çok mu zor?

Beton yol yaygınlaşıyor
Büyükşehir Belediyesi, Seyitgazi'ye bağlı Cevizli'de beton yol yapıyor. Beton hammaddesi olan çimentonun ilkel bir versiyonu Romalılar zamanında icat edilmiş. Günümüzde 2 bin yıllık ve sapa sağlam ayakta duran beton örnekleri var. Yani anlatmak istediğim beton yolların, asfalta nazaran çok daha dayanıklı olması. Ancak uluslararası petrokimya şirketleri, asfalt yolu bizim gibi gelişmemiş memleketlere dayatmışlar. Yıllardır asfalt yollar yapıyoruz ve en çok 5 sene içinde yenisini yapmak zorunda kalıyoruz. Ancak beton yol öyle değil. Belki ilk etapta daha büyük yatırım parası çıkıyor cebinizden, ancak o parayı da bir kere harcıyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi'ni bu güzel uygulamasını yaygınlaştırdığı için tebrik ederiz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İnsanlık mı kaldı? 31 Ekim 2020 17:17

Ölenin ardından bile taraf olmadaki ölçüsüzlüğün, bazı kanı bozukların “deprem hiç değilse İzmir’de oldu, onlar bizden değil” demesine kadar ulaştı ne yazık ki.

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi