Eskişehir'de sefaleti yaşıyorlar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sefaleti yaşıyorlar!
A
a

Mevsimlik tarım işçileri Eskişehir'e gelerek çalışmaya başladılar. Sakintepe Mahallesi’nde kurdukları çadırdan hayatlarda, zor şartlar altında yaşayan işçiler ‘insanca’ bir yaşam için yetkililerden yardım bekliyor

Sütiş Eskişehir
Ülkenin pek çok şehrine olduğu gibi Eskişehir’e de gelen mevsimlik tarım işçileri çalışmaya başladı. Sakintepe’de yaşayan yaklaşık 250 vatandaş, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Tuvalet ve banyosu olmayan işçiler, yemeklerini de odun ateşi üzerinde yapıyor. Bebeğinden yaşlısına ilkel şartlarda hayatlarını idame ettiren işçiler, yaşam koşullarının değişmesini istiyor. Yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, “İnsanca yaşamak istiyoruz” diyor. 

Eskişehir mevsimlik işçi 01 06 2022 01
SURİYELİLERE VAR BİZE YOK
İşçilerden Abdulhamit Kurt (44),  Şanlıurfa’dan geldiklerini söyledi.  6 kişilik bir ailesi olduğunu belirten Kurt, “Yevmiye kurtarmıyor. Zaten biz 150 lira yevmiye alıyoruz. Çarşıya, pazara gittiğinizde bir çuval şeker yani 50 kilogram şeker bin lira olmuş. Yetmiyor yani. Hayat pahalı. Çok zor şartlar altında yaşıyoruz. Dün bir yağmur yağdı 2-3 çadır düştü. Normalde biz konteyner, tuvalet, banyo, hamamda yaşayacakken çadırda yaşıyoruz” dedi. 

Eskişehir mevsimlik işçi 01 06 2022 02
Özel bir alanları olmasını isteyen Kurt, “Suriye’de 1 milyon ev yapıldı. Biz vatandaş olarak böyle bir imkanı bulamıyoruz.  Suriye’de 1 milyon evi biz haberlerde görüyoruz. Vatandaş olarak maalesef bu hizmeti alamıyoruz. Burada tuvalet banyo yok. Burada hemen hemen 200-250 kişi var. Hepsi çadırda zor şartlarda kalıyorlar. 11’inci aya kadar buradayız. 5înci ayda geliyoruz 11’inci aya kadar buradayız. Yazın çalışıyoruz kışın boğazda kesiyoruz” ifadelerini kullandı. İşçilerden Hatice Aslan ise, “İşe gidiyoruz. 10 kişiyiz. Yağmur oluyor, bak çadır nasıl… Böyle yaşıyoruz işte. Yemeği ateşte odunla yapıyoruz. Bu yıl yevmiyeler az arttı ama her şey daha pahalı oldu. Yaptığımız işe değmiyor, yetmiyor yevmiye” şeklinde konuştu.
 
Kaynak : Hilal Köver - Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eski 2 Haziran 2022 13:06

Keske 40 milyar dolar size dagitilsaydi.sonucta yurdum insanisiniz.

0 3 Cevap Yaz
Eskişehirli 2 Haziran 2022 02:46

Kimliklerinizi yok,pasaportlar kayboldu deyin,maaş,çocuk parası,gıda ve barınma yardımı yaparlar,hastaneler zaten bedava,sorun çözülür.

0 3 Cevap Yaz
Baki 1 Haziran 2022 21:35

Bu sefaletin sebebi belediyeler. Bu insanlara yer göstermeli imkan vermeli.

1 2 Cevap Yaz
Yusuf kemal 1 Haziran 2022 19:19

Ev araba para herseyleri var onlar alışmış öyle yasamaya

1 5 Cevap Yaz
Adnan 1 Haziran 2022 12:32

belediyelere duyrulur.

4 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi