Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de sarı alarm: Hafta sonuna dikkat!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sarı alarm: Hafta sonuna dikkat!
A
a

Eskişehir'de bugün gökyüzü açık olsa da, akşam saatleri için kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış uyarısı geldi, Meteoroloji Eskişehir ve çevresini "sarı uyarı" alarmı ile uyarıyor

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'de bugün sabah saatlerinden bu yana gökyüzü açık olsa da, akşam saatleri için kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış uyarısı geldi, Meteoroloji Eskişehir ve çevresini "sarı uyarı" alarmı ile uyarıyor.

Eskişehir'de sel uyarısı

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporunda Eskişehir ve Kütahya için kuvvetli yağışa bağlı ani sel ve su baskını uyarısı yapıldı.
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir’in de içinde bulunduğu bölge geneli için hava tahmin raporu yayınlandı. Raporda, bugün öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Kütahya için yerel kuvvetli olarak gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Yağışlarla birlikte meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksama konusunda vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.
Yayınlanan hava tahmin raporunda bölge genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi gerekirken, Eskişehir’de en yüksek hava sıcaklığının 25 derece ile Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde, en düşük hava sıcaklığının ise 17 derece ile Han ve Mihalıççık ilçelerinde görülmesi bekleniyor.


Eskişehir'de hafta sonu hava nasıl olacak?

Eskişehir hava durumu tahminlerine göre 26 Mayıs 2023 Cuma günü öğleden sonra kentte kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış başlayacak, sıcaklık 12 dereceye kadar düşecek.
  • 27 Mayıs 2023 Cumartesi günü kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış sürecek, en düşük sıcaklık 13, en yüksek sıcaklık 22 derece olacak.
  • 28 Mayıs 2023 Pazar günü yağışların azalması beklenmiyor, sıcaklıklar 22 derece olacak.
  • 29 Mayıs 2023 Pazartesi günü de gökyüzü kapalı ve gökgürültülü sağanak yağışlı olacak, sıcaklık yine 22 derece.
  • 30 Mayıs 2023 Salı günü yağışlar sürecek, sıcaklık 22 derece.
  • 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü Eskişehir'de yağışlar devam edecek, sıcaklık değişmeyecek, 22 derece.

Yapılan Eskişehir hava durumu tahminlerine göre, kentimiz Mayıs ayını yoğun yağmurların altında bitirecek.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi