Eskişehir'de sadece 20 dakika içerisinde...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sadece 20 dakika içerisinde...
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde bulunan Sualtı Dünyası’nda görevli dalgıçlar, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Porsuk Çayı'na dalış yaptı. Dalgıçlar Porsuk’taki 20 dakikalık dalıştan çuvallarla çöp çıkardı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehir’in kalbi Porsuk Çayı’nda geçmiş yıllarda da dikkatsizlik sebebiyle yaşanan kirlilik, yapılan farkındalık etkinliğinde bir kez daha ortaya çıktı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde bulunan Sualtı Dünyası akvaryumunda görevli dalgıçlar, sularda yaşanan kirliliğe ve dikkat çekmek amacıyla Köprübaşı’nda dalış yaptı.

Porsuk Çayı’ndaki Köprübaşı iskelesinden başlayan dalış 20 dakika sürdü. 10 metre çapında 2,5 metre dip derinliğinde yapılan çalışmadan çıkan 3 çuval çöp ekipleri de şaşırttı.

Porsuk Çayı'ndan içecek kutuları, mont, çocuk ayakkabısı, cam şişe, ambalaj ve maskelerin de içerisinde bulunduğu çöplerin çıkması, kirlilik konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Nurben Koptekin, “Porsuk Çayı zaten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığımız ekipleri tarafından düzenli olarak temizleniyor ama dikkatsizlik sebebiyle kirlilik de bir yandan devam ediyor. Dalış ekibimiz 20 dakikalık bir dalış yaptı. Gerçekten ciddi bir kirlilik çıktı. Porsuk Çayı'na atılan plastik atıklar yüzyıllar boyunca su altında kalıyor. Daha dikkatli olalım Porsuk Çayımızı, yaşam kaynağımızı koruyalım” dedi.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ahmet 19 Mayıs 2022 07:34

Paris sen nehrindende neler çıktı normal yani Avrupa kenti olmanın geregi bu olsa gerek

6 0 Cevap Yaz
TUNÇ 19 Mayıs 2022 03:43

DEMEKKİ ÇEKİRDEK CİTLEYEN EŞŞEK HEYKELİ İLE OLMUYORMUŞ....

5 1 Cevap Yaz
Nurettin Balkan 18 Mayıs 2022 23:16

Medeniyet beşiği Eskişehir bumu medeniligimiz yamyam gözü ile baktığınız Afrikalı bile bunun onda birini yapmaz

4 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi