Eskişehir'de rekor kırıldı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de rekor kırıldı!
A
a

Eskişehir genelinde Meteoroloji 3’üncü Bölge Müdürlüğü verilerine göre 2020 yılı Haziran ayındaki yağışlar normalin üzerinde kaydedildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehir haberleri

Türkiye genelinde haziran ayı yağış miktarında önemli oranda artış gözlenirken, pek çok ilde de aşırı yağış nedeniyle sel vakaları yaşandı. Meteoroloji 3’üncü Bölge Müdürlüğünün verilerine göre, Eskişehir genelinde de haziran ayı özelinde normalin üzerinde yağış kaydedildi. Diğer yıllara oranla kentin merkez ilçelerinden olan Odunpazarı’nda yüzde 38,1 ve Tepebaşı’nda ise yüzde 85,2 daha fazla yağış kayıt altına alındı. Bu yıl haziran ayında Odunpazarı ilçe geneline metrekare başına 49,7 kilogram yağış düşerken, Tepebaşı’ndaki yağış miktarı metrekare başına 100 kilogram olarak gerçekleşti.

İLÇELERDE EN ÇOK BEYLİKOVA’YA DÜŞTÜ
Eskişehir ilçeleri bazında haziran ayı toplam yağış miktarı önceki yıllarda da olduğu gibi yine tarım arazilerinin yoğunlukta olduğu Beylikova’da kaydedildi. Haziran ayı boyunca Beylikova’ya metrekare başına toplam 103,7 kilogram yağış düştü. Beylikova’yı sırasıyla Tepebaşı, Seyitgazi, Alpu, Sarıcakaya, Mihalıççık, Günyüzü ve Odunpazarı metrekareye düşen yağış oranıyla takip etti. Odunpazarı ilçesine bağlı Kireçköyü Mahallesi’nde metrekare başına 122,8 kilogram yağış düştü. Bu sayıya göre Kireçköyü, Eskişehir haziran ayı yağış rekoru kırdı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi