Ahmet Ataç 15 02 2024

Eskişehir'de Ramazan pidesi ucuzlayacak mı?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Ramazan pidesi ucuzlayacak mı?
A
a

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in 3 lira olan pide fiyatının gözden geçirilmesi yönündeki çağrısına yanıt geldi...

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in 3 lira olan pide fiyatının gözden geçirilmesi yönündeki çağrısına katıldığını belirten Fırın İşverenleri Sendika Başkanı Kazım Mülazımoğlu, “Bizim girdilerimize yüzde 30 ila yüzde 70 arasında zam yapıldı. Biz bunun sadece yüzde 20’sini yansıtabildik. Bizim de fedakarlığımız da bu” dedi.
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Ramazan pideleri de fırınlarda yerini aldı. Pide fiyatlarına bu sene yüzde 20 oranında zam yapıldı. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Halk ekmek büfelerinde geçen sene 2 liradan satılan pideye de indirim uygulanarak fiyatı 1 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, geçen hafta içi fırıncı esnafına çağrıda bulunarak “Pandemi nedeniyle 1 yılı aşkın süredir büyük sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımızın, bu anlamlı ayda sofralarına bereketi hep beraber getirebiliriz. Bu sebeple 3 Lira olarak belirlenen pide fiyatlarını Fırıncılar Odamızın tekrar gözden geçireceğine inanıyor, fırıncı esnafımızın da Eskişehirlilerin yüzünü güldürmek için bu konuda destek olacaklarını umuyorum” demişti.

KAMPANYAYI DESTEKLİYORUZ
İç Anadolu Fırın İşverenler Sendika Başkanı Kazım Mülazımoğlu da Başkan Büyükerşen’in çağrısına katıldığını ancak girdilere yapılan zammın fazla olduğunu söyledi. Mülazımoğlu, “280 gramlık Ramazan pidesinin fiyatı geçen sene 2 lira 50 kuruştu. Bu sene 280 gramını 3 liradan vatandaşa sunacağız. Yüzde 20 artış yapmak durumunda kaldık. Sayın Büyükerşen geçenlerde bize bir çağrıda bulundu fedakarlık yapmamız konusunda. Kesinlikle katılıyorum. Ama bizim fedakarlık edebilecek durumumuz yok. Bizim girdilerimize yüzde 30 ila yüzde 70 arasında zam yapıldı. Biz bunun sadece yüzde 20sini yansıtabildik. Bizim de fedakarlığımız da bu. Başka da yapabileceğimiz bir şey yok. Ama kesinlikle belediye başkanımızı destekliyorum ve kutluyorum kampanyasından dolayı” dedi.
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Mülazımoğlu, “Fırınlar olarak iftar saatine 1 saat kala imalatı keseceğiz. Sadece satış yapacağız. Halkımızdan ricamız fırın önlerinde kuyruk oluşturmamasını pideleri erkenden almalarını istiyoruz” diye konuştu.


 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi