Eskişehir'de ramazan pidesi fiyatları 2019

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ramazan pidesi fiyatları 2019
A
a

Eskişehir'de ramazan pidesi fiyatları ne kadar oldu? sorusu Ramazan ayı yaklaştıkça sıkça sorulanlar arasında. Eskişehir'de ramazan pidesi 2019 fiyatları belli oldu. İşte "Ramazan pidesi fiyatları 2019" aramasına cevap olacak haberimiz. Eskişehir ramazan pidesi fiyatları açıklandı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de ramazan pidesi fiyatları 2019 yılında ne kadar oldu? sorusu Ramazan ayı yaklaştıkça sıkça sorulanlar arasında. Eskişehir'de ramazan pidesi 2019 fiyatları belli oldu. İşte "Ramazan pidesi fiyatları 2019" aramasına cevap olacak haberimiz. Eskişehir ramazan pidesi fiyatları açıklandı.
Ramazan ayına sayılı günler kalmışken en çok merak edilenlerden biri de "Eskişehir Ramazan pidesi fiyatları ne kadar oldu?" sorusu oluyor. Ramazan pidesi, Ramazan ayının geleneksel lezzetlerinden biri olduğu için yapımı, gramı ve fiyatı klasik pidelere ve ekmeklere göre farklılık gösteriyor. Bu sene de Ramazan ayının yaklaşmasıyla ramazan pidesi fiyatları açıklandı.

Eskişehir ramazan pidesi fiyatları belli oldu.

Eskişehir'de ramazan pidesinin fiyatına zam geldi. Eskişehir ramazan pidesi fiyatları belli oldu. Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre her yıl Ramazan ayı öncesi belirlenen pide satış fiyatı Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından belirlendi.
Ticaret Odasında gerçekleştirilen fiyat tespit komisyonu tarafından alınan karar gereği bu yıl ramazan ayı boyunca fırınlarda satılacak 300 gram pide fiyatının 2 lira 10 kuruş olduğu öğrenildi. Geçen yıl aynı gramajda satılan pide 1 lira 75 kuruştu. Bu ramazan ayında ise pideye 35 kuruşluk bir artışın yapıldığı bildirildi. Ticaret Odası, tarafından üyelere pide fiyat tarifesi dağıtıldı.

Eskişehir'de Ramazan pidesi kaç lira? 2019 fiyatları

2019 Ramazan pidesi fiyatları Ankara ve İstanbul'da ne kadar

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan pidesi fiyatlarını açıkladı. 
Pidenin kilogram fiyatı geçen yıl 7 lira 30 kuruşken bu yıl 8 lira 50 kuruş olacak. Fiyat artışı azami yüzde 16 olarak belirlendi. 
İstanbul'da 350 gram pide 3 liradan, Ankara'da 300 gram pide 2,5 liradan satılacak.
İstanbul ve Ankara'da geçen yıl 275 gramlık pide 2 liradan satılıyordu.
 

Evde ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi


Ramazan pidesini evde kendi imkanlarınızla yapmanız da mümkün. Ramazan pidesi malzemleri neler? Ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte ramazan pidesi tarifi...

PİDE HAMURU İÇİN: 

- 1/2 paket instant maya (5 gram)

- 1/2 tatlı kaşığı toz şeker

- 1 su bardağı ılık su

- 1 çay kaşığı tuz

- 3 su bardağı un

PİDENİN ÜZERİ İÇİN:

-1 adet yumurta sarısı

-2 yemek kaşığı zeytinyağı

-1/2 yemek kaşığı yoğurt

-1 yemek kaşığı su

-1 yemek kaşığı çörek otu

Tüm malzemeleriniz hazırsa başlayalım pidemizi yapmaya. Öncelikle kuru maya, toz şeker ve ılık suyu güzelce karıştırın. Bu aşamada içerisine tuz ilave etmeyin ve mayanın aktif olmasını sağlamak adına oda sıcaklığında 5 dakika kadar bekletin. Ardından eleyerek azar azar ununu ve tuzu ilave edin. Yoğurmaya başlayın. Hafif cıvık kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz, o yüzden ekstra un ilave etmeyin. Yaklaşık 10 dakika bu şekilde yoğurduktan sonra temiz bir kaba aktarın ve nemli bir bez örterek oda sıcaklığında 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın tepsisini üzerine alın ve hazırladığınız yağlı karışıma elinizi batırarak hamuru büyütün. Ardından bıçağın ucuyla ya da elinizle içinde kareler veya baklavalar oluşturarak şekil verin. Bu şekilde ikinci kez oda sıcaklığında 20 dakika kadar mayalandırın. Isıtılmış 220 derecelik fırına vermeden önce üzerine çörek otu serpin. Fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin.

 
Kaynak : Anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ahmet 3 Mayıs 2019 21:40

Evde yaparımda o fırıncılara para kazandırmam.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi