Eskişehir'de rakamlardaki bu değişim ümit veriyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de rakamlardaki bu değişim ümit veriyor!
A
a

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, kentin temmuz ayı ihracatının 74,6 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, kentin temmuz ayı ihracatının 74,6 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Kesikbaş yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehir'in 2019 temmuz ayı ihracatının 95,9 milyon dolar olduğunu, bu yılın aynı ayında ise yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dış satımda kayıp yaşandığını belirtti.

Geçen yıl ocak-temmuz döneminde 629,1 milyon dolar olarak hesaplanan kent ihracatının 2020'nin aynı döneminde 505,4 milyon dolara gerilediğine dikkati çeken Kesikbaş, şunları kaydetti:

"Eskişehir'in temmuz ayı ihracatı bir önceki aya göre yüzde 7'lik artışla 74,6 milyon dolar olarak gerçekleşti. Yaşanan artış olumlu. Ekonomik büyümeyi işaret eden Türkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi temmuz ayında 56,9 seviyesinde gerçekleşti. Bu rakam şubat 2011'den bu yana en yüksek seviyede. Özellikle haziran ayıyla birlikte siparişlerin geri dönüşünü hem ihracat hem de yurt içi piyasalarda gözlemliyoruz. ESO üyelerimizde de bir artış söz konusu. Salgının kayıplarını telafi etmek için çok çaba sarf etmemiz gerekiyor. Mart-mayıs döneminde ciddi kayıplarımız var. Özellikle haziran ve temmuz ayında oluşan siparişlerle bunları telafi etmek mümkün."

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi