Eskişehir'de plastik poşet denetlemesi devam ediyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de plastik poşet denetlemesi devam ediyor
A
a

Eskişehir'de plastik poşet ücretlendirmesinin doğru yapılması ve ranta dönüşmemesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü denetimlerini sürdürüyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü plastik poşetlerin ücretlendirilmesi konusunda denetimler yapmaya devam ediyor. Plastik poşet ücretlendirmesi ve plastik poşetten bez poşet ya da fileye geçiş ile ilgili detayları satıcı ve müşterilerle görülen Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü plastik poşet uygulamasının ranta dönüşmemesi için de çaba gösteriyor.

İşte Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün açıklaması;

29.11.2018 tarihinde kabul edilen, 10.12.2018 tarih ve 30621 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile taşıma amaçlı kullanılan plastik alışveriş poşetlerinin ücretlendirilmesi hükme bağlanmıştır. 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar ise 25.12.2018 tarih ve 245766 sayılı Bakanlığımız Oluru ile yürürlüğe konulmuş ancak, uygulamanın ilk dönemlerinde karşılaşılan hususlar göz önünde bulundurularak 09.01.2019 tarihinde güncellenerek yayımlanmıştır.  Doğada 400 yılda ancak yok olabilen çevreye zararlı plastik poşetlerin kullanımının azaltılması için Bakanlığımızca büyük çaba sarf edilmekte olup,  Bakanlık olarak hedefimiz yıllık 440 olan kişi başı plastik poşet kullanımını 5 yıl içinde 40’a düşürmektir.

Bu kapsamda, satış noktalarında Müdürlüğümüz personeli tarafından başlatılan denetimler aralıksız devam etmekte olup, Vega Alışveriş Merkezi’nde 05.02.2019 tarihinde İl Müdürümüz Hikmet ÇELİK başkanlığında saha ziyareti yapılmış, yapılan incelemeler ve vatandaşlarımızla yapılan görüşmeler sırasında satış noktalarında plastik poşetlerin ücretlendirilmesi konusunda altyapı çalışmalarının tamamlandığı, vatandaşlarımızın uygulamayı benimsediği gözlenmiştir. 

İlimiz genelinde satış noktaları tarafından plastik poşetlerin ücretlendirilmesi çalışmalarının yaygın olarak uygulanması, vatandaşlarımız tarafından ise uygulamanın benimsenmesi ve konunun desteklendiğinin dile getirilmesi son derece memnuniyet vericidir.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi