Eskişehir'de pazarcılar artık bunu yapacak duruma geldi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de pazarcılar artık bunu yapacak duruma geldi
A
a

Eskişehir’de sebze fiyatlarının yüksek olması nedeniyle müşterilerini tezgaha çekmekte zorlanan pazarcı esnafı çareyi gramla satışta buldu. Pazar tezgahlarının bir çoğunda özellikle sebzeler kilogram üzerinden değil gram üzerinden satışa sunuluyor. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz ve sebze fiyatlarındaki artış nedeniyle satışları düşen pazarcı esnaf, ürünlerini gram üzerinden satıyor. Sebze fiyatlarındaki yüksek fiyatlar nedeniyle müşterilerini korkutmamak isteyen pazarcılar, müşterilerini tezgaha çekebilmek için ürünlerin etiketlerini gram üzerinden yazıyor. Semt pazarlarının hemen hemen tamamında tezgahlardaki sebze fiyatları artık kilogram üzerinden değil de 500 gram üzerinden yazılıyor. Semt pazarlarında 500 gram kırmızıbiber ve yeşilbiber 5 lira, 500 gram köy biberi ve dolma biber 6 lira, 500 gram bakla ve patlıcan 5 liradan satılıyor.

ZAM ŞAMPİYONU HALEN SALATA

Semt pazarlarının zam şampiyonu halen salatalık. Yaklaşık 1 aydır 8 lira ile pazarın zam şampiyonu olan salata, şampiyonluğu bırakmadı. Salatadaki yüksek fiyata tepki gösteren vatandaşlar, “bu mevsimde zaten salatalarımızda salata kullanmıyoruz. Sadece cacık yaparken lazım oluyor. Bu salatalarla cacık olmaz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

TANZİMDEN UCUZA SATIYORUZ

?Pazarcı esnafı Eskişehir’de sebze ve meyve fiyatlarının diğer illerde kurulan tanzim satış noktalarından çok daha ucuz olmasına rağmen satışların beklenenin altında gerçekleştiğini söyledi. Pazar esnaflarından Kadir Dilek, “Eskişehir’de fiyatlar diğer illere oranla daha ucuz. Buna rağmen beklenen satışlar olmuyor. Tanzim satış noktalarında elmanın kilosu 3 liradan satılıyor. Biz de kilosu 1 lira 50 kuruş ila 2 lira arasında. Mandalina ve portakal da kilosu 3 lira olmasına rağmen ürünlerimiz tezgahta kalıyor” dedi.
 
Kaynak : Esgünde26
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ercan 1 Mart 2019 20:27

önde başka arkadan çürükleri doldurursanız daha çok müşteri beklersiniz markette kendimiz seçip alıyoruz

0 4 Cevap Yaz
Domates.... 1 Mart 2019 19:01

Marul maydanoz edebiyatı da kabak tadu verdi. Kışın ne domatesi ne patlıcanı kardeşim.

1 2 Cevap Yaz
Ender kızılcık 1 Mart 2019 16:45

Zaten bu mevsimde bir kilo yeşil biberi ne yapacaksınki ?

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi