Eskişehir'de pandemi, kazançlarını yüzde 60 artırdı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de pandemi, kazançlarını yüzde 60 artırdı
A
a

Eskişehir'de pandemi döneminde vatandaşların internet üzerinden satın aldığı kol saatleri, tamircilerin işine yaradı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Vatandaşların internet üzerinden alışveriş yapmalarının arttığı bu zamanda alınan kol saatlerinin hızlı şekilde arıza yapması tamircilerin işine yaradı.
İnternet aracılığıyla satılan replika ve merdiven altında markaları taklit ederek yapılan saatler, salgın döneminde saat tamircilerin yüzünü güldürüyor. Covid-19 döneminde vatandaşların internet üzerinden satın aldığı replika ya da sahte kol veya duvar saatleri mağduriyet yaratabilir. Satın alınan saatlerin kısa sürede pili bitebiliyor, makinesi bozulabiliyor. Mağdur olan vatandaşların, saatleri tamir ettirmek için tamircilere akın etmesi de, tamircilerin yüzünü güldürüyor.
Eskişehir’de yaklaşık 44 yıldır saatçilik yapan Mehmet Salih Topal, pandemi döneminde tamircilik sektörüne artan talebi ve internetten saat alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Sahte saatler kazançları yüzde 60 artırdı
Mehmet Salih Topal: Bütün ekonomik değerlerimiz, özellikle satış adetlerimiz pandemi döneminde düşüş gösterdi. Bu süreçte yüz yüze alışveriş yerini internetten alışverişe bıraktı. Ancak sanal mağazalardan alınan saatlerin mağduriyet yarattığını gördüm. Saati aldıktan kısa bir süre sonra ya pili bitiyor, ya mekanizması bozuluyor ya da başka bir sorun meydana geliyor. Dolayısıyla salgın döneminde internetten alınan saatler şikâyete sebep olurken bu durum bize ekmek kazandırdı. Mağazadan saat satışında düşüş görsek bile, tamir ettiğimiz saatler sayesinde kazancımızda pek bir olumsuz etki olmadı. Pandemiden önce saat tamiri için günde 10 kişi geliyorsa, şu anda tamirata gelen insan sayısı en az 16, yani yüzde 60 gibi bir yükseliş oldu.

Her marka saat iyi olacak anlamına gelmiyor
Mehmet Salih Topal, internet üzerinden saat satın alırken dikkat edilmesi gereken noktalara da değindi. Topal, “İnternetten alınan her markanın saatlerinin iyi olacağı garantisi yok. Saat almadan önce kesinlikle iyi araştırma yapılmalı. Yoksa kimi saatlerin tamir edilebilir olmaması, kimi saatlerin kullanılıp yenilenmiş olması hatta kimi saatlerde iade yolunun tamamen kapalı olması gibi sorunlar yaşanabilir" derken, özellikle replika saatlere karşı tüketicileri uyardı, satın alınan saatin orjinalliğinden emin olunması gerektiğinin altını çizdi.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi