Eskişehir'de Osmangazi Tiyatro Festivali

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Osmangazi Tiyatro Festivali
A
a

Osmangazi Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği ‘Meslek Tiyatroları Festivali', Türk tiyatrosunun en prestijli ödüllerinden Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. 

Sütiş Eskişehir
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın, Türkiye'de ilk olan ve işten sonra tiyatro yapanları teşvik eden festivale katkı ve desteğinden dolayı ödüllendirildiği “17. Direklerarası Seyirci Ödülleri” töreni, Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tiyatro dünyasının önemli isimlerini buluşturan törende Başkan Dündar adına ödülü alan Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır, sanata desteklerinin artarak süreceğini söyledi. Kır, “Emeklerimizin takdir edilmesi gurur verici. Festivali önümüzdeki yıldan itibaren ulusal çapta ve ödüllü yapmayı, böylece daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.


Bu yıl Akpınar Kültür Merkezi’nde 9-15 Mayıs tarihleri arasında ilk kez gerçekleştirilen festival süresince sanatseverler, Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu, Bursa Tabip Odası, Bursa Barosu, Bursa Bosch, İstanbul Bosch, Yazaki Gemlik ve UEDAŞ tiyatro topluluklarının sahnelediği oyunları izleme imkanı bulmuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi