Eskişehir'de ortalık karıştı: Eylem, arbede... Son dakika

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de ortalık karıştı: Eylem, arbede... Son dakika
A
a

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından üniversitede protesto gösterisi yapan öğrencilerin gözaltına alınmasına Eskişehirli üniversite öğrencileri tepki gösterdi, basın açıklaması öncesi polis ile öğrenciler arasında arbede yaşandı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir son dakika haberi: Eskişehir'de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek eyleminde polis ile öğrenciler arasında arbede yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. Söz konusu atamanın ardından Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, kampüste protesto gösterileri gerçekleştirdi. Gösteriler esnasında 159 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına tepki gösteren Eskişehirli üniversite öğrencileri Adalar Porsuk Mevkii’nde toplanarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması öncesinde alana LGBT bayrağı sokmak isteyen bir gruba karşı çıkan polis ekipleri, “bayrağı alamayız” şeklinde itiraz etti.  Emniyet ekipleri ile LGBT üyeleri arasında yaşanan bayrak tartışmasının ardından kısa süreli arbede yaşandı. Araya giren Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan ve Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ortalığı sakinleştirdi. Bayrak alana alınmadan basın açıklaması gerçekleşti. 

Eskişehir eylem 02 02 2021

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ AŞAĞI BAKMAZ”
“Melih Bulu inadından vazgeçmelidir ve istifa etmelidir” diyen Sinem Çelebi, “Kampüsü cezaevine, kışlaya çevirmeye çalışan sarayın polisi, öğrenci arkadaşlarımıza ‘aşağıya bak!’ diye emirler yağdırdı. Bu da yetmezmiş gibi saldırının ardından 159 arkadaşımız gözaltına alındı. Eskişehir’den Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırmak için buradayız. Ali İsmail’in şehri Eskişehir’den Boğaziçi Üniversitesi’nde direnenlere selam olsun! Dün polisin öğrenci arkadaşlarımıza tavrı ne yazık ki tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Özgür ve özerk olması gereken üniversite kampüsü polislerin tacizleri, hakaretleri, emirleriyle esir alınmaya çalışılmaktadır. “Aşağı bak!” gibi aşağılayıcı sözler sadece Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrenci arkadaşlarımıza değil hepimize edilmiştir. Üniversite kampüsleri kışla değildir. Bize boyun eğdirmeye çalışanlara sözümüz şudur: Üniversite öğrencisi aşağı bakmaz, emir almaz, biat etmez. Bu nedenle demokratik, özgür, özerk üniversite için mücadelemizi başımız dik bir şekilde sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mrsut 3 Şubat 2021 20:30

Eskisehirde su an ogrenci mi var. Toplanmış yine çapulcu sürüsü

35 12 Cevap Yaz
Sade vatandaş 3 Şubat 2021 20:07

Öğrenciden çok kan emiciler var amaç belli gezizekalilar gibi olayı büyütmek

37 12 Cevap Yaz
Murat 3 Şubat 2021 13:53

Gezi olaylari gibi karistirmak istiyorsunuz ama bu ulke buna izin vermiyecek

43 19 Cevap Yaz
Elbeyli 3 Şubat 2021 11:55

Üniversite okuma ile adam olunmaz sizin gibilere bu vatanı emanet etmeyiz. O pis dilinizi polisimizin üzerinden çekin

51 19 Cevap Yaz
Sese 3 Şubat 2021 11:52

İçinde öğrenci olmayan protesto

51 17 Cevap Yaz
yolcu 3 Şubat 2021 11:46

anayasal hakkı kullanmak rahatsız ediyor bazılarını, kanun sizede lazım olunca ne yapacaksınız?

15 55 Cevap Yaz
Karapinarli 2 Şubat 2021 17:47

Aşağı bak tamamen yalan sizde bu yalana yalan haberle ortak oluyosunuz

14 40 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi