Eskişehir'de onu böyle görenler şaşırıp kalıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de onu böyle görenler şaşırıp kalıyor!
A
a

Eskişehir’de yaşayan Onur Çivici iş bulamadığı için simitçilik yapıyor. İnsanlara daha saygın görünmek için takım elbisesiyle simit satan Çivici’nin hayali ise doktor olmak

Sütiş Eskişehir
Eskişehir haberi: Ülkede gün geçtikçe artan işsizliğin en çarpıcı örneklerinden biri de 28 yaşındaki Onur Çivici. Gencecik yaşına ve lise mezunu olmasına rağmen bir türlü iş bulamayan Çivici, çareyi simit satmakta bulmuş. Giyim kuşamıyla oldukça dikkat çeken simitçi Çivici, “Prof. Dr. Orhan Oğuz Anadolu Lisesi’nden 2014 yılında mezun oldum. Üniversiteye gidemedim. Maddi durumlardan dolayı gidemedim. Ailemle yaşıyorum. Bir anneannem var yatalak. Bir de annem var. Başka kimsem yok. Ailemi ben geçindiriyorum. Maddi yetersizliklerden dolayı simit satıyorum” dedi.

İŞSİZLİK BENİ BUNA YÖNELTTİ
Bundan önce çay ocağında çalıştığını söyleyen Çivici, “Orada da aldığım yetmiyordu. 25 Lira alıyordum. Ondan sonra simide yöneldim. Satış yapmaya başlayalı 1-1 buçuk ay oldu. Piyasadaki işsizlik beni buna yöneltti. Simitçilik yavaş gidiyor. Koronadan dolayı yavaş” şeklinde konuştu. Takım elbisesiyle simit satan Çivici, “Millet temizliğe hasret kalmış ondan böyle giyindim. İnsanlara daha saygılı olabilmek için böyle giyindim” ifadelerini kullandı.

DOKTORLUĞU İSTİYORUM
Gelecekte doktor olmak istediğini söyleyen Çivici, “Lise mezunuyum. Üniversite okuyacağım. 6 senelik istiyorum ben. Doktorluğu istiyorum. Hem ders çalışıyorum, hem çalışıyorum. Gelecekte doktor olmak istiyorum. Gelecekten umutluyum. Korona elbet Allah’ın izniyle bitecek. Tıp kazanırsam okuyacağım” dedi.

 
Kaynak : Hilal Köver - Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
kenan 14 Ekim 2020 01:57

yapma delikanlı bizi aptal yerine koyma yaş 28 ,hadi tıpı'ı kazandın diyelim ,uzmanlık falan derken olacak yaş en az 40 sen yapabileceğin, gönlünden geçen bir işin en iyilerinden olmaya çalış bu hangisiyse

3 2 Cevap Yaz
Nht 13 Ekim 2020 15:52

Allah kolaylık versin.İnşallah dileğin gerçekleşir.Yaptığın işi saygı duymanı da takdir ediyoruz.

1 10 Cevap Yaz
Yorumcu 13 Ekim 2020 11:42

Üniversite okusa da iş yok.

3 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi