Eskişehir de onlarla birlikte ağlıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir de onlarla birlikte ağlıyor!
A
a

Akdeniz ve Ege’de orman yangınları devam ediyor. Tüm Türkiye’yi yasa boğan orman yangınları ile ilgili konuşan Eskişehirli vatandaşlar, “Memleketin hali çok kötü, çok üzücü. Yandı gitti koca Akdeniz, Ege. İçimiz yanıyor” dedi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türkiye'de 28 Temmuz'dan bu yana Ege ve Akdeniz bölgelerinden çıkan 174 yangından 160'ı kontrol altında alındı. Yangınlarda 8 kişi ve birçok hayvan ölürken, bölgede yaşayan vatandaşlar evlerini terk etmek zorunda kaldı. Orman yangınları nedeniyle çok üzgün ve tepkili olduklarını söyleyen Eskişehirli vatandaşlar ise yangınların bir an önce kontrol altına alınmasını istedi.

Mustafa Kartal
“Ben yurt dışında yaşıyorum. Geldik buraya 2 ay izne. Memleketin hali çok kötü, çok üzücü. Bunu yapan insan değildir. Hükümet bunu araştırmalı. Bu bir katliam. Üzülüyorum. Hala söndürülemedi. İnsanlara acıyorum. Yazık, günah. Bu memleket bu kadar sahipsiz olamaz. Devletin uçağı yok, bir şey yok. İnsanlar perişan. Yersiz yurtsuz kaldılar.”

Emre Yalçın
“Çok zayıfız afetlerde. Bu kadar imkan varken, saraylar yapılırken uçağımızın olmaması çok üzücü. Oradaki vatandaşlarımız için arkadaşlarımızla elimizden geldiğince yardım topluyoruz. Her gün çağrı yapılıyor yetkililere ama kimse duymuyor. Dört bir yanında ormanlar olan ülkede bu kadar az uçağın olması ve olanların da bakımının yapılmaması üzücü.”

Hüseyin Tuna
“Çok büyük ihmal var. Orada yanan evler, canlar ormanlar. Çok üzülüyoruz. Müdahale edilmiyor. Atatürk’ün kurumları bir bir yok ediliyor. Bunlardan bir tanesi de Türk Hava Kurumu. Tam ihtiyacımız olduğu anda bakan ama bakıp görmeyen kişi bu uçaklar hurda diyor. Yandı gitti koca Akdeniz, Ege. İçimiz yanıyor. Elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz.”

İlkay Küçüktürkmen
“Ülke olarak sadece ormanlar değil, içimiz yanıyor. Bunu yapanlar her kimse Allah onların evine o ateşi düşürsün. Ormanlar bizim akciğerimiz, nefesimiz. Yetkililere çağrım yok çünkü yetkililer olağanüstü bir çaba içindeler zaten. Ne yapsınlar daha. Devlet elinden geleni yapıyor. İktidarı suçlamamak lazım. Havadan müdahale yapılıyor zaten.” 

 
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi