Eskişehir'de onların mağduriyeti sürüyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de onların mağduriyeti sürüyor!
A
a

Eskişehir'de yaklaşık 40 gün önce özel bir okula çocuklarını gönderen veliler, okulun reklam panolarının önünde bir basın açıklaması yapmıştı. Veliler adına konuşan Nilüfer Kurumehmetoğlu’nun iddiaları oldukça ilginçti…

Sütiş Eskişehir

BİZİM MAĞDURİYETİMİZ SÜRÜYOR!

Yaklaşık 40 gün önce özel bir okula çocuklarını gönderen veliler, bir basın açıklaması yapmıştı.
Veliler açıklamasını da okulun reklam panoları önünde yapmıştı…
Veliler adına konuşan Nilüfer Kurumehmetoğlu’nun iddiaları oldukça ilginçti:
-Bizler Doğa Koleji mağdur eski velileri olarak sizlere sesleniyoruz. Eskişehir Doğa Koleji 2019-2010 eğitim öğretim yılı için çocuklarımızın kaydını aylar öncesinden yaptırıp okul ücretlerimizi peşinen ödedik. Okulun içinde bulunduğu durumdan dolayı çocuklarımızı Eskişehir Doğa Koleji’nden almak zorunda kaldık. Ayrılırken bize okul ücretlerimizin en kısa sürede ödeneceğini hiçbir öğrencinin parasının okulda kalmayacağı söylendi. Üzerinden aylar geçmesine rağmen hiç birimizin okul ücretleri ödenmediği gibi bu konuyu takip etmek istediğimizde karşımıza muhatap bile bulamadık. Telefonlarımıza cevap verilmedi. Okula gidip konuşmak istediğimizde hep geçiştirildik. Bizler bize söylenen yasal sürenin dolduğundan dolayı ve üzerinden neredeyse bir yıl gibi bir süre geçtiğinden okul ücretlerimizin ödemeleri yapılmadı…
…/…
Dün mağdur olmuş bir veli aradı. 
“Bu yapılan açıklama okul yöneticilerini hiç mi ilgilendirmiyor?  Bizim mağduriyetimizi gidermek zorundalar! Bu konularla kim ilgileniyor?” diye sordu!

Vatandaşın derdi var 21 08 2020 

DAVAYI KAZANDIK PARA ALAMADIK

Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmet veren tekstil firması işçileri alacaklarını alamadıkları için mağdur olduklarını dile getirdi.
Mağdur işçilerin gazetemize gönderdiği elektronik posta şu şekilde: “Bizler, Çetintaş Giyim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin Organize Sanayi Bölgesi Mümtaz Zeytinoğlu Bulvarı No:11 adresinde bulunan fabrikasında uzun yıllar tekstil işçisi olarak çalıştık, 2015 yılında işten çıkartılırken tazminatlarımızın ödeneceğinin sözü verilmiş olmasına rağmen 5 yılın sonunda hala alacaklarımız ödenmedi. Alacaklarımızın ödenmesi için mahkemeye başvurup davayı kazanmış olmamıza rağmen alacaklarımız ödenmedi. Alacaklarımız ödenmediği gibi alacaklarımızı yasal yollardan almamızı engellemek için de şirket yetkilileri mallarını bizlerden kaçırdı. Alacaklarımıza karşılık olarak haczedilen takım elbiselerin alacaklılardan kaçırılmış olması nedeniyle Çetintaş Giyim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin yetkilileri hakkında Eskişehir 7. Asliye Ceza Mahkemesi 2019/1131 Esas dosyasında ve Eskişehir 5. Asliye Ceza Mahkemesi 2019/701 Esas dosyasında iki yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştır. Çetintaş Giyim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin yetkilileri hakkında, ticari terk etmek ve iflasını istememek suçlarından Eskişehir 1. İcra Ceza Mahkemesi’nin 2019/135 Esas dosyasında 3 ay ve 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştır.”
 
 

BOŞ ARSA İÇİN ÖNLEM ALINSIN

Şirintepe Mahallesi’ndeki Taşdelen Sokak kesişiminde bulunan boş arsa mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Gazetemize ulaşan bir okurumuz, arsaya çöp atıldığı, gece geç saatlerde de alkol alan şahısların arabalarıyla bu alana park ederek çevreyi rahatsız ettiklerini belirterek yetkililere çağrı yaptı. Mahalle sakinleri, “Boş arsaya sürekli olarak çöp atılıyor. Gece geç saatlerde arabalarını bu alana getiren şahıslar da alkol alarak gürültü çıkarıp çevreyi rahatsız ediyor.  Arsaya atılan çöpler nedeniyle sıcak yaz günlerinde ortaya çıkan kötü kokulardan dolayı rahatsız oluyoruz. Yetkililerden bu arsa için önlen almalarını istiyoruz. Mağduriyetimiz giderilsin” ifadelerine yer verdi.
 

 
 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ah be kardeşim 21 Ağustos 2020 13:45

Bahsi geçen okulun ne mal olduğu zaten belli. Hakkındaki haberler ayyuka çıktı. Hâla ne diye bunlara peşin para veripte bunları fonlarsınız ? Gidin dershaneler sokağına yığınla özel okul ve kolej var. Yahu aklım almıyor gerçekten, adamların özel okul işindeki rezilliği neredeyse Türkiyede tescillendi. O kadar paranız var, o kadar alternatifiniz varken hala mı aynı okul ? Hala mı peşin para ? Parayı sokaktan mı topluyosunuz anlamadım ki ?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi