Eskişehir'de onların işleri hareketlenmeye başladı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de onların işleri hareketlenmeye başladı!
A
a

Eskişehir'de koronavirüs nedeniyle birçok esnafı gibi sanayici esnafı da zor günler geçirdi. Ancak normalleşme süreciyle birlikte işlerinin hareketlendiğini belirten esnaf, vatandaşları uzun yola çıkmadan önce sanayiye davet etti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehir ekonomi haberleri

Koronavirüs nedeniyle birçok esnafı gibi sanayici esnafı da zor günler geçirdi. Ancak normalleşme süreciyle birlikte işlerinin hareketlendiğini belirten esnaf, vatandaşları uzun yola çıkmadan önce sanayiye davet etti. 

Koronavirüs nedeniyle insanların evlerine kapanması ve getirilen seyahat kısıtlamaları, oto servislerindeki yoğunluğu azaltmıştı. Ancak yasakların kalkmasıyla küçük sanayi sitesinde yeniden yoğunluklar yaşanmaya başladı. İşlerinde hareketlenme olduğunu belirten esnaf Abdullah Demirlenk, “İşlerimizde hareketlenme oldu. Bundan öncesinde 25 gün kadar çalışmadık. O esnada çok durgundu şimdi işlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Şimdi seyahat kısıtlaması ve sokağa çıkma yasaklarının bitmesiyle artık insanlar tatile çıkacaklar ya da memleketlerine ziyarete gidecekler. Yola çıkmadan önce onları sanayiye bekliyoruz. Araçların frenlerine, yürüyen aksanlarının takımlarına, motor bakımına, yağ bakımına, kayış durumuna baktırmaları gerekiyor.  Hem kendi can güvenlikleri için hem de diğer sürücüler için” dedi. 

İŞLERİMİZ BAŞLADI
Özcan Yasin Alım ise “Normalleşme sürecinde şu an yeni yeni uzun yolculuklar başladığından işlerimiz olmaya başladı. Ön takımı kontrol ettiriyorlar, fren balatalarına baktırıyorlar, aracın arka tarafına, sesin nasıl olduğuna baktırıyorlar, yağ bakımı yaptırıyorlar. Uzun yola çıkıldığında başka şehirde sıkıntı yaşamayacak şekilde araçlarına bakım yaptırıyorlar. İşler yeni yeni düzelmeye başladı. Şu an çok güzel işlerimiz var” diye konuştu. Alım, vatandaşların uzun yola çıkmadan bir hafta önce sanayiye gelerek bakımlarını yaptırmalarını istedi. 
 
Kaynak : Esra Ünlü
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi